Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 15. 12. 2022.

| Ekonomija

Većnici aminovali: "Benu" apoteke preuzimaju Apotekarsku ustanovu Pirot na 15 godina

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
apoteka
Benu apoteke jedini ponuđač; foto: Lj. F.

Gradski većnici Pirota odobrili su preuzimanje Apotekarske ustanove Pirot na dugoročni zakup pa će, nakon potpisivanja ugovora, lokale, deo radnika i milionska dugovanja preuzeti jedan od najvećih lanaca apoteka Benu, koja je deo nemačke kompanije Phoenix, a koja je bila i jedini ponuđač na oglasu.

Većnici su aminovali preuzimanje Apotekarske ustanove Pirot na zakup od 15 godina, a pored tog ugovora, sa kompanijom Pheonix potpisaće se i posebni ugovori o preuzimanju duga i o preuzimanju zaposlenih.

Ugovor o preuzimanju nepokretnosti u vlasništvu pirotske Apoteke je koncipiran tako da će se uslovi iz ugovora moći na svakih 5 godina revidirati (5+5+5), a zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić kaže da se Grad kao osnivač odlučio na taj korak od trenutka kada su videli negativan trend u finansijskom poslovanju, a dugoročni zakup kao opcija je izabran zato što je pravno jednostavniji i vremenski kraći.

Apoteka Pirot u trenutku raspisivanja oglasa je imala 54 radnika, a kako je stajalo u oglasu, zakupac se obavezuje da zasnuje radni odnos na neodređeno vreme sa 38 radnika (od kojih je 33 radnika u struci -16 farmaceuta, 17 farmaceutskih tehničara i 5 nezdravstvenih radnika, 2 radnika iz administracije i 3 higijeničara).

Takođe, budući zakupac mora i da zasnuje radni odnos na određeno vreme sa 7 zaposlenih - 3 farmaceuta, 3 farmaceutska tehničara i jednim higijeničarem.

Administrativni radnici su balast. Mi smo zadržali Apotekarsku ustanovu da funkcioniše i to u objektu Bolnice, tu će po Zakonu raditi 2 diplomirana farmaceuta, 2 administrativna radnika i jedan farmaceutski tehničar. Druga 2 administrativna radnika će preuzeti apoteke Benu, a za još 2 administrativna radnika ćemo kao moralnu obavezu uzeti da nastave svoju karijeru negde u strukturi Grada - kaže Colić.

Posebnim ugovorom budući zakupac će se obavezati i da preuzme milionska dugovanja.

Dug je na nekih 114 miliona dinara, potraživanja od RFZO-a su oko 50 miliona, zalihe lekova su takođe oko 50 miliona, pa se dug vidi kao 14 miliona dinara - kaže zamenik gradonačelnika.

Ugovori još nisu potpisani i trenutno se pregovara oko nekih detalja. Colić se nada da će do Nove godine ugovori biti potpisani, a da će od 1. februara apoteka Benu, jedina firma koja se javila na oglas, krenuti sa radom.

Podsetimo, da bi se uopšte javili na oglas, ponuđač je morao u svom sastavu ima preko 50 apoteka, najmanje 300 zaposlenih i da najmanje 3 godine posluje u apotekarskoj delatnosti, da su prihodi u prethodne 3 godine bili veći od 150 miliona dinara i da je promet sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje bio veći od 40 miliona.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prodanovic inženjer sa juga

    17:40 // 15. 12. 2022.

    Dajte na pomocnika predsednika u Babusnicu on sve umeje. Najbolje vozi sluzbena auta do selo, do nis, sofiju, po Babusnicu. Bolje da ima 2, jedno i za fameliju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: