Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 8. 12. 2022.

| Ekonomija

Većnici u Beloj Palanci predložili budžet za 2023. godinu, građani nisu poslali nijedan predlog

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
bela palanka
Većnici usvojili budžet za 2023. godinu; foto: Lj. F.

Članovi Opštinskog veća Bele Palanke dali su saglasnost na planirani budžet za 2023. godinu pa će on, ukoliko ga verifikuju i odbornici kako se i očekuje, iznositi oko 691 milion dinara, što je za oko 15 miliona više u odnosu na inicijalni budžet iz ove, 2022. godine. Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da budžet predviđa završetak i realizaciju kapitalnih projekata u narednoj godini u saradnji sa nadležnim ministarstvima i evropskim fondovima.

Kao što su se gotovo u svakom budžetu Bele Palanke prethodnih godina ponavljali projekti koji se i godinu dana nalaze u budžetu, tako je i ove godine.

Miljković i ovog puta najavljuje one koji su bili planirani u budžetu za 2022. godinu - rekonstrukcija vodovodne mreže, Doma zdravlja i ambulanti, kao i vodozahvata na "Vrelu" obećanog 2019. godine prilikom izlaganja budžeta za 2020. godinu.

Ipak, tu su i neki novi kapitalni projekti.

Realizovaćemo sledeće projekte: izgradnja auto-kampa u Ekološko-rekreativnom centru "Banjica", projekat izgradnje prečistača u Beloj Palanci, rekonstrukcija puta do ulaza u selo Sinjac, rekonstrukcija saobraćajnih površina za put kroz selo Vrandol, asfaltiranje puta do ulaza u selo Kosmovac, asfaltiranje ulica i sokaka u Beloj Palanci u ukupnoj dužini od 965 metara - rekao je Miljković.

Planirani projekti za 2023. godinu su i izgradnja tribina i rasvete na terenu za male sportove, druga faza rekonstrukcije i revitalizacije arheološkog nalazišta ''Remisiana'' na lokalitetu Stara pijaca, kao i izgradnja vodovodne mreže u naselju Tamnjanica.

Miljković je nakon sednice Veća rekao i da se planira dokumentacija za projekat prečišćavanja pitke vode na vodozahvatu "Vrelo", za rekonstrukciju vodovodne mreže u selu Moklište, za rekonstrukciju vodovodne mreže sela Sinjac, projektna dokumentacija za rekonstrukciju parka "Vrelo" i za opremanje industrijske zone "Murica 2".

Kaže i da se planira realizacija projekta izgradnjae kulturno-turističko-edukativnog centra "Vrelo", a da će Opština i dalje ulagati u poljoprivredu, energetsku efikasnost, mere socijalne zaštite, stipendije za učenike i populacionu politiku.


Bez javne rasprave i bez predloga građana

Za 31. oktobar bila je zakazana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2023. godinu, a kako su rekli nadležni, obaveštenje je bilo istaknuto i objavljeno na sajtu Opštine, kao i na oglasnoj tabli u Opštinskoj upravi.

Ipak, niko od građana se nije pojavio.

U zakazano vreme na javnoj raspravi nisu se pojavili zainteresovani učesnici u raspravi, te s toga rasprava nije održana - obavestili su.

O potencijalnom budžetu se nije raspravljalo, ali nije bilo ni nekih predloga Belopalančana o tome kako da se njihov novac troši.

Kako stoji u izveštaju o (ne)održanoj javnoj raspravi - "u vremenu određenom za dostavljanje predloga nije pristigao ni jedan predlog i sugestija za unos u Nacrt budžeta za 2023. godinu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Caos amigos

    11:24 // 8. 12. 2022.

    Pa ko bi se pojavio da da neku ideju,kad je sve pametno i sposobno pobeglo,ostale samo podguzne muve da rade sta im kazu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: