Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 21. 10. 2021.

| Ekonomija

Većnici usvojili drugi rebalans budžeta Grada Vranja, prihodi veći za 192 miliona dinara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Zgrada Načelstva Vranje
Očekuju veće prihode od poreza na zarade; foto: M. D. /JV

Zbog procene da će imati za oko 192 miliona dinara veće prihode od planiranih, gradski većnici u Vranju usvojili su od početka godine drugu odluku o rebalansu budžeta, projektovanog na 3,3 milijarde dinara. Nadležni, između ostalog, očekuju veće prihode od poreza na zarade.

Prema rečima gradskog većnika Bojana Kostića, skoro polovina povećanja odnosi se na prihode od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta za hotel u Vranjskoj Banji.

Od tog iznosa 50 miliona dinara namenjeno je Vranjskoj Banji. Sa druge strane, povećan je porez na zarade u odnosu na inicijalno planiran budžet, pored rasta zarada, preduzeća u restruktuiranju redovno izmiruju poreze na zarade - rekao je Kostić.

Kako je rekao, u okviru saradnje sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac” i Regionalnom agencijom za razvoj Pčinjskog okruga, izdvojeno je dodatnih 5 miliona dinara za sufinansiranje nabavke opreme za poljoprivredne proizvođače, a za komunalno opremanje lokacija na kojima se grade zgrade za vojsku i policiju i Centra za vanredne situacije oko 80 miliona dinara.

Izdvajaju se sredstva za vršenje nadzora na rekonstrukciji Zdravstvenog centra i izgradnju kotlarnice na biomasu. Zajednička aktivnost grada i Republike daje odlične rezultate. Iz budžeta grada maksimalno se podržavaju republički projekti, a s druge strane oko 220 miliona dinara su namenski transferi iz republike, sa kojim možemo brže da realizujemo planirane projekte poput rekonstrukcije Narodnog muzeja i Zdravstvenog centra - rekao je Kostić.

Za uređenje ulica i puteva u seoskim mesnim zajednica je obezbeđeno dodatnih 40 miliona, a drugim rebalansom je planiran i novac za izgradnju vodovodne mreže u selima Moštanica i Bresnica, kao i za hitnu sanaciju zgrade Haremluka i uređenje sportskih terena u naseljima Ledena stena i Raška, kao i u selu Vrtogoš.

Podsetimo, ukupan budžet za 2021. godinu projetovan je na 3,3 milijarde dinara, prihodi su projektovani na 2,49 milijarde dinara, a rashodi na 2,66 milijarde. Takođe, najavljeno je da će se Grad zadužiti 770 miliona dinara, od čega se 670 odnosi na reprogram starih dugovanja. Prvim rebalansom budžet je smanjen za 269 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: