Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 20. 10. 2021.

| Ekonomija

Većnik Stanković: Egipćani spremni da subvencionišu letove od Niša do Šarm el Šeika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
air cairo
Egipćani bi da subvencionišu letove; foto: wikimedia/Anna Zvereva

Trenutno se vode pregovori u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, kako kaže niški većnik Nenad Stanković, o realizaciji ideje da se Niš i Egipat povežu avio-linijom. Egipćani iz Južnog Sinaja, koji su nedavno i posetili Niš, spremni su, tvrdi, da subvencionišu letove do Šarm el Šeika i da ih obavlja njihova avio-kompanija.

Bilo je nekoliko neuspešnih pokušaja da se Niš poveže sa ovom državom na severu Afrike, a uglavnom su se sve ideje završavae u pomenutom Direktoratu. Poslednji put o tome se opet pričalo pre nekoliko meseci.

U toku je postupak razgovora u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva o uspostavljanju linije Niš - Šarm el Šeik jednom nedeljno od strane njihove avio-kompanije gde su oni spremni da subvencionišu te letove njihovog avioprevoznika Air Cairo. Grad, država, nikakve obaveze neće imati - kaže Stanković.

To su, kaže, konkretni dogovori nakon posete Egipćana pre nekoliko meseci, a razgovori se vode na osnovu bilateralnih sporazuma koje su potpisali Srbija i Egipat.

Sporazumi sadrže neke administrativne stvari, reciprocitete letova i to je sad pred Direktoratom. Nadamo se da ćemo to, s obzirom da se radi o sezonskoj liniji, vrlo brzo i realizovati - kaže Stanković.

Egipćani iz Južnog Sinaja bili su zainteresovani i za poljoprivredne proizvode, a Stanković je ovome govorio na sednici niške Skupštine kada se diskutovalo o uspostavljanju saradnje Niša sa Šarm el Šeikom, jednim od okruga Santk Peterburga i poljskim gradom Poznanj.

On je pojasnio da se ova međunarodna saradnja uspostavlja na osnovu inicijative Ministarstva spoljnih poslova, a odbornici ove predloge na kraju i usvojili.

Podsetimo, egipatska delegacija posetila je Niš u julu, a u njoj je bilo i 20 privrednika. Pored letova, mnogo se govorilo i o Niškoj Banji i potencijalnim ulaganjima u ovo lečilište.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bil

    07:08 // 21. 10. 2021.

    Većnik Stanković i ostala većnička gospoda nemaju više veze sa Beogradskim aerodromom u Nišu. Kada vrate aerodrum (da bi me svi razumeli) gradu onda mogu da pricaju o njemu. Ovako kao da pricaju o letovima sa Tokijskog aerodruma.

  • Indijac

    04:38 // 21. 10. 2021.

    Pa nije loše ,malo da nam pojačaju zarazu da isprave malo krivu ,al vertikalno!!!

  • Vjuer

    21:33 // 20. 10. 2021.

    Ja ovde ne vidim nikakav benefit: strani partner hoće da subvencioniše letove (ne kaže se u kom iznosu), pod uslovom da se leti njihovom avio kompanijom da bi se naš novac preusmetio u njihove kase. A Niška banja i kupovina poljoprivrednih proizvoda? O tom - potom, preciznije šarena laža.
    Ili su Egipatski privrednici odlični pregovarači, ili su naši pregovarači Teletabisi. Treće nema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: