Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 17. 8. 2011.

| Ekonomija

Vind džet još nije vratio novac

Autor:N.T.Izvor:Medijski istraživački centar, Večernje novosti
wind
Avion Vind džeta na niškom aerodromu

NIŠ - Ni 10 meseci posle sporazumnog prekida saradnje sa „Vind džetom“, italijanska avio kompanija nije vratila Nišu dug od 5,2 miliona dinara, saznaje Medijski istraživački centar.

Novac koji italijanski prevoznik duguje deo je depozita od 229.600 evra, koji je grad Niš uplatio pre početka realizacije sporazuma, pišu beogradske Večernje novosti.

Kada je ugovor raskinut, iz depozita su namirena dugovanja grada, koji je po svakom letu zakupljivao 100 mesta u avionima. A suma od 50.000 evra, odnosno oko 5,2 miliona dinara, trebalo bi da bude vraćen Nišu.

Iako su pre nekoliko meseci u gradskoj vlasti tvrdili da ne sumnjaju da će novac biti uredno vraćen, deo depozita do sada još nije „doleteo“ u nišku kasu.

Dodatni problem koji komplikuje ceo slučaj jeste u tome što je, po ugovoru koji je grad potpisao, u slučaju spora priznata nadležnost suda u Katanji, pa će se i spor voditi po italijanskim zakonima.

U međuvremenu je, piše MIC, Gradskom javnom pravobranilaštvu dat nalog da od „Vind džeta“ pokrene naplatu duga. Međutim, da li je tužba podneta, i kako će teći taj spor, nije poznato. Gradski javni pravobranilac Miomira Dinić je na bolovanju, dok niko drugi nije imao ovlašćenja da govori na ovu temu.

Ni u Gradskoj kući nije bilo sagovornika iz kabineta gradonačelnika ili Gradskog veća koji bi odgovorio na pitanje da li je podneta tužba protiv italijanske aviokompanije.

U međuvremenu, opozicione stranke u Nišu prozvale su gradsku vlast, ukazavši da je grad na ime subvencija prošle godine „Vind džetu“ platio oko 1,1 milion evra, ali da to očigledno nije bilo dovoljno da se Nišu odmah vrati preostali deo depozita od 48.600 evra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • marija ciric

    18:33 // 23. 8. 2011.

    ej, vi sto mrzite gradonacelnika, on je bar nesto uradio , a onaj prethodni nista, a tek buduci, bice smesno....Milos Simonovic ZNA sta je aerodrom i bulevari i hala i stadion i bioskop i sigurna kuca i zdravstvo i bazeni i škole i trzni centri.... On je covek koji fenomenalno prica engleski i ne trebaju mu prevodioci.....URADITE VI NESTO KORISNO, POKRENITE ADMINISTRACIJU I REALIZUJTE BAR JEDAN PROJEKAT

    • Nezadovoljni Nislija

      07:56 // 27. 8. 2011.

      Da, on zna da plati stranoj avio kompaniji za koriscenje naseg aerodroma (to obicno ide obrnuto) i da zakupi 100 mesta na relaciji na kojoj putuje 5 coveka, zna da gradi bulevar pred izbore i da za sredjivanje hale da 800 miliona dinara (pa nova hala moze za te pare da se napravi), i zna sta je bioskop koji nemamo, i zna kako nam je lose zdravstvo ali se leci negde drugde i zna jos mnogo toga... Samo se malo pravi blesav

  • meli

    11:07 // 19. 8. 2011.

    da nije ta lova u nekoj banci na ostrvu dzerzi gde se jos uvek ne placa imovinski porez ;) ? :O josh bolja banka od shvajzerske ;). od lepog nisa napravise pametnjakovici jedno selo koje se postepeno smanjuje :(

  • Realista

    13:17 // 18. 8. 2011.

    Gradonačalnik i dični mu saborci sigurno ne manjka posle ovog "uspešnog aranžmana". Nije li ih sramota da više od dvadeset godina kako aerodrom radi kao civilni imaju samo letove za Podgoricu? Mogu samo da se pitam šta bi bilo da je Palma dobio u ruke aerodrom u Jagodini.

    Jednom rečju sve sami nesposobnjakovići i mutivode! Eno im Đilas pa nek uče posao. Ni on ne "manjka" ali je brate bar pravi i sposoban gradonačalnik!

    • Predrag Nikolić

      01:02 // 19. 8. 2011.

      Pa lako je Đilasu sa onooolikim budžetom. Treba biti majstor pa raspolagati budžetom koji je pet milijardi dindži u minusu...

    • Realista

      23:47 // 20. 8. 2011.

      Verovatno i Jagodina ima veći budžet od Niša pa nas i ona prešiša u svakom pogledu. Nema opravdanja za nesposobnjakoviće! Grad raskopan celo leto. Radi se brzinom puža. Parkovi zaraski. Nišava ko kanaliazioni odvod... Ma samo su pare problem! Doduše, ni budžet nije u manjku bez razloga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: