Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 13. 2. 2024.

| Ekonomija

Više od 200.000 evra košta održavanje i popravka liftova u niškom Kliničkom

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
lift klinicki
Dve firme dobile posao održavanja i popravke liftova u Kliničkom; ilustracija; foto: JV

Niški Univerzitetski klinički centar nedavno je zaključio okvirne sporazume sa dve firme koje će biti zadužene za tekuće održavanje i popravku svih liftova u novoj zgradi, ali i u klinikama u starom delu, a ukupno će to platiti 25 miliona dinara, odnosno oko 212.000 evra.

Krajem prošle nedelje okončani su tenderi niškog Kliničkog centra i objavljene odluke o dodeli okvirnih sporazuma za tekuće održavanje sa zamenom rezervnih delova liftova.

Posao da vodi računa o svim liftovima u klinikama koje se nalaze u starom delu Kliničkog centra dobila je niška firma Elevator doo, a biće im plaćeno 12 miliona dinara sa PDV-om.

Firma Belkom liftovi doo biže zadužena za liftove u novoj zgradi UKC i za nešto više para, 13 miliona dinara sa PDV-om. odluka o liftovima U odluci o zaključenju okvirnog sporazuma i detalji o ceni i izabranim firmama; foto: printskrin

Usluga održavanja i popravki liftova, podrazumeva usluge hitnih intervencija i usluge na redovnom mesečnom održavanju liftova i zamenu rezervnih delova u skladu sa Pravilnikom o pregledima liftova u upotrebi “ Sl. Glasnik RS” br. 15/2017 - piše u tenderu.

Neki od uslova iz tendera su da hitne intervencije podrazumevaju odaziv servisera na poziv u roku od 15 minuta, svakog dana u bilo koje doba, kao i da ih održavaju najmanje jednom mesečno, a da zamena delova bude u roku kraćem od 6 sati.

Takođe su tražili i da garantni rok na usluge bude minimum 6 meseci, a na rezervne delove bar godinu dana.

Podsetimo, jedan od liftova koji se prema žalbama pacijenata najčešće kvari je onaj na Klinici za nefrologiju, star 45 godina, a planirano je da bude konačno zamenjen i procenjena vrednost novog je oko 56.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mita

    11:13 // 14. 2. 2024.

    Molim novinare da krenu u akciju pre svega po Srbiji, da narod čuje da je Niš dobio polovičan KC a ne Novi na koji se stalno poziva Veliki Vodja. Koliko više o Starom delu, te porodilište te infektivna klinika, te stari liftovi, nefrologija, obnova dečijih klinika, renoviranje kardiologije, te poliklinika..šta je u stvari Niš dobio? Voleo bi Gradonačelnicu da pitam šta Niš ima, polovnu robu od Bg

  • Dodju dva gratis lifta

    23:21 // 13. 2. 2024.

    Pa u novi klinicki centar du novi liftovi.Koje odrzavsnje 215.000 evra? Izgleda da mu mnogo treba.

  • Perišiću idi u penziju spasi Klinički centar

    18:42 // 13. 2. 2024.

    Zato na Niškoj nefrologiji lift radi samo kad su tu majstori ostalim danima pacijenti idu pešaka na dijalizu ili ih osoblje nosi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: