Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 15. 3. 2024.

| Ekonomija

Više od 36 miliona dinara za nove podzemne kontejnere u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Novi kontejneri u BK
Lokacije na kojima će oni biti za sada nisu naveli; Ilustracija; Foto: čitalac

62 podzemna kontejnera za otpad niška JKP Mediana planira da plati 36.150.000 dinara, a firmu od koje će ih kupiti traži preko tendera. Nisu naveli gde planiraju da ih postave, već je istaknuto da će lokacije tek odrediti.

​​Prepuni kontejneri i male divlje deponije - neki su od problema na koje se Nišlije stalno žale i Južnim vestima preko aplikacije “Prijavi problem”.

Nakon što je februara raspisala javnu nabavku za 350 plastičnih kontejnera u vrednosti od oko 8 miliona dinara, Mediana sada nabavlja i 62 podzemna.

Traži da oni budu nepropusni kako ocedna tečnost ne bi dospevala u okolinu, da nadzemni deo bude od metala i otporan na koroziju, udarce, UV zrake i sredstva za čišćenje i da vreća za otpad bude zapremine od 3 kubika.

Podzemni stacionarni kontejner za komunalni otpad sa nožnom komandom treba da je oko dve trećine ukopan u zemlju, a oko jednu trećinu da se nalazi iznad nivoa zemlje - piše u dokumentaciji.

Napominju i da nadzemna jedinica ne sme da bude od zapaljivog materijala, kao i da otvor za ubacivanje otpada treba da bude pristupačan deci i osobama sa invaliditetom.

Firma koja pobedi na tenderu imaće zadatak i da izradi privremenih ograda oko kontejnera, da iseče beton tamo gde ih bude postavljala, da iskopa zemlju i drugo.

Podsetimo, niško javno komunalno preduzeće kupilo je 50 podzemnih kontejnera i avgusta prošle godine, za 29,2 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasna

    22:35 // 15. 3. 2024.

    Dajte nekoliko za zgrade 106 i 108 u Gornjomatejevačkoj, ovi iz Vagresa zatrpavaju 4 kontejnera, koja su za dve zgrade, smećem iz još 4 zgrade!

    • Zoki

      13:56 // 17. 3. 2024.

      Kakva Gornjomatevacka? Trazite od Vagresy da vam adekvatne kontejnere da za toliki btoj stanova.Mi u grad na Bulevsr pa nemamo dovoljno a ne za perif.

  • Бата Рака из Ниш

    13:39 // 15. 3. 2024.

    Подземни контејнери раде за подземље.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: