Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 8. 9. 2021.

Više od 50 miliona dinara za inteligentne kamere, nadzor i monitoring centar JKP “Mediana”

monitoring sistem foto flickr.com  brett morison Uskoro u JKP "Mediana"; Ilustracija; foto: flickr.com/Brett Morisson

Samo nekoliko dana nakon što su sindikati JKP “Mediana” upozorili na operativni kolaps firme, ovo javno preduzeće sklopilo je ugovor vredan više od 50 miliona dinara. Njime je predviđeno da firma iz Beograda u javno preduzeće uvede i instalira sistem za monitoring, bezbednost i optimizaciju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Danijela

    19:18 // 8. 9. 2021.

    Bolje bi im bilo da ciste grad, kako je napusten i jadan. Kad je gospodin Vuckovic bio direktor mnogo bolje je bilo u gradu. Ova svita sada prima plate nizasta!

  • da da mediana

    14:07 // 9. 9. 2021.

    mikica kralj ,prijatelj ds odbornik covek samo zaposljava zato ima para a radi u vodovod..opasan organizator djiladu
    ...jadnici ds bg ko ga podrzava

  • Smuk

    15:26 // 8. 9. 2021.

    Digitalija i kompjuteri nisu za "zemlju seljaka" tj. kakve kadrove imaju to je bačena para! av,av ima da otvara stare fabrike, da gradi auto- puti/n/ a gologuzani ima da dobiju po 5.000 dinara i ima da se zasite ! Tito reče: "Fabrike - radnicima, zemlja- poljoprivrednicima"! Sve "rodjene i nerodjene Nišljie" imaju dedovinu u nekom selu... a svi prodaju zemlju na Kupujem/prodajem!E,to je propas'!

    • Des- pot

      20:18 // 8. 9. 2021.

      Smuk, grešiš, imaju oni "pouzdanu" generaciju "stručnog" kadra, kao proizvod ubrzanog sns kursa, koja ce se uhvatiti u koštac i upravljati sistemom!

  • Pera

    16:09 // 8. 9. 2021.

    Samo ljudi koji ne žele da vide istinu mogu da kažu da je ovo dobar potez za ovakvo propalo preduzeće. Čisto uvaljivanje bespotrebne opreme za velike narodne pare. Medijanin kadar ne zna da uključi računar a ne da ga koristi!.

    • Ja

      18:50 // 8. 9. 2021.

      Istina... Imala sam priliku da vidim da "administrativni radnik" ne zna gde je veliko slovo na tastaturi...

  • Dragan,Niš

    14:45 // 8. 9. 2021.

    Ha,ha,ha,ha monitoring od 50mil.za šta? Krševi od kamionia za odvoz smeća cure na sve strane,smeće na sve strane, plate katastrofa.... Pitam se samo čija li je to firma i BG koja će da nam proda pamet??

    • zaposleni

      00:34 // 9. 9. 2021.

      Znamo svi čije su firme koje prolaze na tenderima u JKP Mediana. Tako je bilo i za NAV, DMS itd. Plaćaju se i preplaćuju softveri, a grad sve prljaviji. Dragoslav je ubio preduzeće , što neko ne prozove nadzorni odbor na odgovornost, oni odgovaraju za svoj rad svom svojom imovinom.

    • Des - pot

      12:08 // 9. 9. 2021.

      zaposleni, pa što gi ne naučite!Čuo sam da begaju od kompjuter ko davo od krs'.Ne ulazi im u "organ za razmišljanje", što bi rek'o moj pobratim Smuk!

  • Nislija

    14:53 // 8. 9. 2021.

    Bitno da su uzeli mehanicku, gaming tastaturu za video nadzor...

  • Siky67

    15:16 // 8. 9. 2021.

    Sad ima da procvetaju. Samo im je to još falilolo. A cena - sitnica.

  • Stanko

    16:20 // 8. 9. 2021.

    "Kamera za prepoznavanje registarsih tablica (kamera sa ANPR tehnologijom, Automatic Number Plate Recognition) automatski vrše snimanje, prepoznavanje i generisanje alfanumeričkih podataka o registarskoj oznaci vozila koje prilazi zoni nadzora, u ovom slučaju vozilo koje prilazi ulaznoj i izlaznoj rampi". Ovo svaka druga zgrada koja ima parking ima instalirano. Kakav opis...

    • Srećko

      21:00 // 8. 9. 2021.

      @Stanko - čije će oni prepoznavati tablice? Jel to treba za deponiju đubra ili se to tako samo kaže, a treba nekom drugom? Jel se zna koja Bg firma uzela ugovor?

  • Beriljac

    19:26 // 8. 9. 2021.

    Vulin pre 3 dana prodao kamere Prokuplju za tobože kontrolu saobraćaja. Da li su to možda kamere koje nikad nisu instalirane u Kosovskoj Mitrovici, niko nije pitao. To beše baš u vreme kada je tetka poslala kintu za stan. Šta li će sada da se kupi?

  • Aca

    22:57 // 8. 9. 2021.

    Gde ulažete u gubitašku firmu oni zaduženi više od Grčke!

    • Kali mera!

      01:52 // 9. 9. 2021.

      Prođi kroz Grčku. JKP,,Medijana" je PROPALO od SEGA-MEGA rukovodilaca! napreDNO

  • Second hand ,,Bus plus"

    02:11 // 9. 9. 2021.

    Drage Nišlije, stiže iz Beograda i više od 10 godina korišćen sistem ,,Bus plus". Za veliki tal politikantima - otpad za Niš! napreDNO

  • nikola jovanovic

    07:12 // 9. 9. 2021.

    lepo sam ja skoro napisao sta se radi u firmi ide se na to da se firma totalno upropasti i zaduzi da bi se razdvojila i privatizovala pojedine Rad.jed

  • Sima

    08:12 // 9. 9. 2021.

    Bolje da su zamenili 4 kamiona koji cure i smrde sa svih strana.Ne zovu ih bez razloga GRADSKA NEČISTOĆA.. sramota!ko li ce ovo da strpa u dzep??

  • grad Beograd kupio kopač za izmeštanje drveća sa korenom, a Niš namešta naše pare beogrđanima

    08:27 // 9. 9. 2021.

    Dokle god nemamo direktan izbor gradonačelnika i odbornika, veseljaci po javnim preduzećima će ludovati našim novcem. Loš izbor novih sadnica drveća, nepostojanje usisivača za kupljenje opalog lišća, štroka na svakom koraku u gradu i Sotirovska i direktor Medijane se vesele seleći gradski novac u beogradske ruke, sve to ni za šta.
    Šta je sa regionalnom deponijom? Ostaje nam postojeća bomba!?

  • Dosta je

    10:54 // 9. 9. 2021.

    Ma ne brinite za pare ima narod znaju oni po deviznoj stednji.
    Zato svaki dan referenti medijane obilaze domacinstva I sve sto je pod krovom (I stale I ambari) povecavaju kvadraturu a sa tim I racune ljudima.Bice para dok ima ovaca.

  • Nišlija

    17:14 // 8. 9. 2021.

    Pa direktor ceo život maštao da bude direktor na veliku firmu, slao prijave na konkursi i posrećilo mu se kod Draganu. Dragano mori vidiš li tvoj kadar? Će li delite posto od ovaj poso il jok? Idi si mori ne se rezili. I povedi i žutu zamenicu i Simu i ovog direktora i onog istoričara i svi tvoji kadrovi, ne se rezili mori, sramoto jedna.

  • Markoni

    17:36 // 8. 9. 2021.

    Ovolike pare da se bace za neke gluposti? oko 440.000€ za neke kamere i nadzor? Pa bolje da kupite novije kamione i da povecate radnicima platu koji rade na terenu (otpustiti ili smanjiti plate administraciji) i resite problem.

    Ovako ovo deluje na korupciju jer se velike pare daju za neke obicne stvari kao sto su nadzorne kamere nekoliko komada i nekoliko monitora koji to prate i softer..

  • Nislija

    18:58 // 8. 9. 2021.

    A sta ce njima uopste to??? Da nece mozda kamera sama da prazni kontejnere?

    • Zaplanjac

      20:57 // 8. 9. 2021.

      @Nislija - ko zna šta se iza brda valja.Ova priča je za običan narod.Vrednost te opreme kao za Pariz, London, Madrid ili Moskvu.

  • Torpedo

    19:28 // 8. 9. 2021.

    Stigla naredba "odozgo" , mora se ispostovati sns bratija iz Beograda, da uzme pare ! Ko te pita za kredite, jemstvo, ne vracene pozajmice Gorici...
    Meni je indikativno " zamrzavanje" strajka, od strane predsednika sindikata , koji su na sportskim igrama, seminarima i svi imaju clanstvo u sns- u !
    Clanstvo pasivno, takodje, sa partijkom knjizicom, centrale sindikata ne zainteresovane- idila !

  • Ja licno

    20:18 // 8. 9. 2021.

    A oprema iz win win a ?

  • Cvele

    20:52 // 8. 9. 2021.

    Zato li već 20-es dana nema korumpiranog zemunca u Niš? jel ova nabavka po zakonu o javnim nabavkama RS ili je po dogovoru? ovo ni Živkoviću ne bi palo na pamet.Što reče jedan komentar, poprdeli smo načisto.Više se nema merka.Ovo sve ne vredi više od 500 hiljada dinara.

  • djole

    21:39 // 8. 9. 2021.

    To nije nista,u Transfuziji opet na poklon aparat a reagensi od jednog snabdevaca koji je poklonio aparat uslov,milionska pljacka opet.

    • Marko Nešić

      01:40 // 9. 9. 2021.

      Da nije od Neomedike ?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: