Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 19. 6. 2019.

Višnjari pred berbu nezadovoljni početnom otkupnom cenom

Sinisa Stankovic, poljoprivrednik 1 Otkupna cena nedovoljna da podmiri ni najosnovnije troškove proizvodnje; foto; Lj. M.

Pred sam početak berbe oblačinske višnje, najrasprostranjenije i najpoznatije ratarske kulture u prokupačkim selima, voćari su nezadovoljni početnom cenom od 50 dinara koju najavljuju otkupljivači i kažu da ona ne može da podmiri ni najosnovnije troškove proizvodnje. Iako niska, ne zna se hoće li cena tokom berbe rasti ili padati, a voćari i otkupljivači kažu da to zavisi od tržišta, odnosno od ponude i potražnje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Visnjar

    16:47 // 19. 6. 2019.

    Ako nistre zadovoljni sa drzavom to se resava na izborima, a ne glasate uporno za one koji rade protiv vas,i postoji jedna carobna rec odgovornost pa onda dobro razmislite kad glasate, a ne posle kako, zasto, kako ste glasali tako vam je glasajte za one koji su odgovorni i koji vas podrzavaju, a ne koji vas ismejavaju, toliko, sad razmisljajte do novih izbora i nove berbe.

  • Stojan

    20:55 // 20. 6. 2019.

    Opština, odnosno novoizabrana opštinska garnitura, mora pod HITNO stupiti u vezu s Nišavskim okrugom, ministrom Nedovićem, Predsednikom Vučićem, i ukazati na divljanje otkupljivača. Nema druge. Zadatak nad svim zadacima. Jeste, kasni se, ali ako se SVI angažuju, rezultat neće izostati.

    • Dragana

      11:35 // 21. 6. 2019.

      Ovo je posao za ministra Stefanovica i sluzbu za borbu protiv organizovanog kriminala.

  • MIlan

    10:48 // 20. 6. 2019.

    Nema potrebe da se seču višnje zbog cene pređite na ORGANSKO. Ali nema više prskanja ko zna kakvim pesticidima i insekticidima i eto potražnje.

  • Tivat

    05:47 // 20. 6. 2019.

    Svake godine -ista prica!Glasali ste ovu vlast,evo
    7 godina iznuruje poljoprivrednika,glasajte je opet i idite na mitinge ,parade,kad otvara robovlasnicke fabrike,aplaudirajte i zaposlite se u njima!

  • drax

    10:01 // 20. 6. 2019.

    More odo sve da pocupam

  • Đole

    13:53 // 19. 6. 2019.

    Kakvo iznenađenje!!!

  • Neko

    19:08 // 19. 6. 2019.

    50 din.je prva klasa visnje,a 30 din.druga klasa,ko poznaje vlasnika hladnjace on ce visnju dati za 50 din.a svi ostali za 30 din.

  • odumiranje sela

    09:49 // 22. 6. 2019.

    Samo tako nastavite i biće sve gore i gore. Za berače doprinosi 306,00 dinara i plus za berbu po kg. o otkupljivačima da ne pričam, mesečna tezga na pijaci 10.500,00 dinara.Ko poljoprivrednika za bilo šta pita i ne primećiju ga ali kad nestane hrane,odumreće i gradovi GOSPODO.

  • olivera

    20:40 // 19. 6. 2019.

    Ukljuciti Ministarstvo finansija, i Poljoprivrede, kako bi ovaj, 4 decenije star problem bio resen.Drzava, ako zeli da pomogne selu, pod hitno da nabavi hladnjace, kako bi se rod plasirao po najvisoj ceni, gde bi i proizvodjaci nasli plasman na inostranom trzistu, ali da ostane i po normalnim cenama za gradjane Srbije, kako ne bi doslo do dampinga, pa mi placali visu cenu,zarad stranaca.

    • Seljak intelektualac

      00:02 // 21. 6. 2019.

      Pa gde je sada Crkobabic da formira zadrugu i da joj napravi hladnjacu, a ne samo deklarativno zalaganje uz neke floskul i prazne price i jos praznija obecanja i prikupljane glasackog tela, a vi navalite ba glasjte za njih dok nas hladnjacari kradu. Tako li vodja misli da obnovi selo i poveca natalitet, e tako nece moci.

  • Dobricanin

    21:36 // 19. 6. 2019.

    Poenta je da se mnogo truda ulozi oko njene proizvodnje, a glavnu zaradu pokupe nakupci i monopolisti, drzava je na njihovoj strani, a ne na strani onih koji je proizvode vise se isplati trange frange nego posten rad, cak i drzava uzima dobre pare od izvoza jer je nasa visnja vrlo cenjena u svetu, a proizvodnja bi se visestruko uvecala da su cene vise i da se zarada pravednije rasporedjuje.

  • Visnja

    21:41 // 19. 6. 2019.

    Drzava i ministarstvo peru ruke i zamajavaju nas da nista ne mogu da ucine, a mogu ali lobi koji otkupljuje visnje ne dozvoljava promenu stanja, a ministarstvo nece da prizna da su nesposobni da se obracunaju sa istima.

    • Visnjar

      09:27 // 20. 6. 2019.

      @Visnja
      Nema obracuna jer se otkupljena visnja izvozi najvise na trziste Rusije i prosle godine cena je bila 2.1 eura.

  • Dusan

    02:32 // 20. 6. 2019.

    Tuga, cemer i jad. Nema, dok ne proradi kuka i motika monopolisti i tajkuni ce da haraju Srbijom.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: