Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 19. 11. 2018.

| Ekonomija

Vlada Srbije u Vranju osnovala preduzeće za gradnju jeftinih stanova

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Vranje
U Vranju najavljena izgradnja četiri zgrade sa 186 stanova; Foto: I. M.

Jeftine stanove za ljude koji rade u organima bezbednosti gradiće posebna preduzeća koja je osnovala Vlada Srbije. Jedno od tih preduzeća osnovano je i u Vranju, gde je najavljena izgradnja 186 stanova.

SPV Pčinja d.o.o. Vranje je jedno od preduzeća koje je početkom novembra osnovala Vlada, a kako navode sva "društva posebne namene" postojaće dok se ne završi ovaj republički projekat. Osim u Vranju, preduzeća su osnovana u Beogradu, Kraljevu, Novom Sadu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovići.

U pitanju su privredna društva SPV Avala d.o.o. Beograd, SPV Ibar d.o.o. Kraljevo, SPV Pčinja d.o.o. Vranje, SPV Tisa d.o.o. Novi Sad, SPV Dunav d.o.o. Novi Sad, SPV Lepenica d.o.o. Kragujevac i SPV Sava d.o.o. Sremska Mitrovica - naveli su iz Vlade Srbije.

Zbog čega su osnovana ova društva posebne namene, nije precizirano iz Vlade, osim što je naglašeno da je to urađeno u skladu sa zaključkom Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripradnike službi bezbednosti i u vezi sa Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Rečeno je da će preduzeća imati sve obaveze investitora.

Kako je Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđeno, privredna društva će imati sva prava i obaveze investitora a njihovo poslovanje okončaće se završetkom realizacije projekta - dodali su iz Vlade.

Podsetimo, u prvoj fazi radova u donjem delu Vranja, pored Osnovne škole "Svetozar Marković" kako je najavljeno, trebalo bi da se izgrade četiri zgrade sa ukupno 186 stanova.

U Nišu je takođe najavljena izgradnja 190 stanova u dve zgrade u naselju Stevan Sinđelić, ali u najvećem gradu na jugu Srbije Vlada nije osnovala posebno preduzeće.

Krajem prošle godine je predsednik Aleksandar Vučić najavio da na proleće ove godine počinje izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, pored ostaloh gradova, i u Nišu i Vranju, a sličan model državne stanogradnje Vučić je najavljivao i 2013. godine.

Ipak, izgradnja još nije počela iako je ministarka Zorana Mihajlović najavljivala kraj oktobra za novi termin početka radova, nakon što nisu počeli ni u avgustu.

Ukupno bi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu, prema najavama, trebalo da bude izgrađeno 2 miliona kvadrata do 2020. godine, koji bi trebalo da se prodaju za po 500 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik

    19:29 // 20. 11. 2018.

    Mnogo je teško da se formira preduzeće!!!
    Ajd da vidimo kad će da počnu da grade ... ali koliko vidim, ovi prvo kreče i farbaju pa posle zidaju !
    "Kako je lako /lepo/ biti glup..."
    Blago narodu kad nema ak'l !!!

  • Nishlija

    09:57 // 20. 11. 2018.

    Formiranjem svojih preduzeca lakse se krade lova

  • Hoky

    20:33 // 19. 11. 2018.

    Sta ce Nisu prefuzece....hradice Vranjanci ili mozda ne mogu da se dogovore ko ce biti direktor...A gradska stambena agencija izgleda nicemu ne sluzi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: