Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:17, 20. 3. 2024.

| Ekonomija

Vlada predala prostor Elektronske industrije Gradu Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Ei Niš
Ispunjen uslov da Grad krene sa uređenjem; foto: wikimedia/ Cveleglg

Vlada Srbije prepustila je Gradu Nišu na upravljanje “dobar deo” zemljišta nekadašnje Elektrosnske industrije, rekao je gradski većnik zadužen za privredu Vladislav Marjanović i najavio da će prvi radovi na uređenju tog prostora početi za mesec dana jer Grad sada ima “odrešene ruke”.

Preduslov da Grad krene sa radovima na uređenju prostora nekadašnje EI, kako su ranije najavljivali, bio je da Vlada Srbije taj prostor prepusti Gradu Nišu. Gradski većnik zadužen za privredu i član Radne grupe za unapređenje poslovanja EI Vladislav Marjanović kaže da je “dobar deo zemljišta predat”.

Vlada je to već učinila. Čekamo još neke administrativne detalje i Grad će vrlo brzo, možda za mesec dana, ući u neko oplemenjivanje prostora Elektronske industrije, gde će on prvo ličiti na industrijski park, a onda se baviti saobraćajnicama i saobraćajnom infrastrukturom. Onda će se predvideti određena sredstva iz budžetom za izgradnju neke infrastrukture, ali o tome ne bih mogao sa ove distance da pričam - rekao je Marjanović.

Dodaje da to znači da Grad dobija “odrešene ruke u rešavanju saobraćajnih i komunalnih, a onda i infrastrukturnih problema”.

Na drugom sastanaku sa predstavnicima firmi koje posluju u okiru EI kompleksa, koji je danas održan, Vladislav Marjanović je rekao da višedecenijski problemi privrednika ne mogu brzo da se reše, ali da “dužina perioda nastajanja problema ne znači da će to biti i dužina njihovog rešavanja”.

Radna grupa koja bi trebalo da reši probleme privrednika koji posluju u prostoru nekadašnje Elektronske industrije formirana je novembra prošle godine. Ministar trgovine Tomislav Momirović najavio je da bi kompleks mogao da postane “industrijsko-naučno-ugostiteljski hab” i da će tome prethoditi radovi na uređenju javnih saobraćajnica, zelenila, parkinga, kao i radovi na vodosnabdevanju, kanalizaciji i struji.

I gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je više puta govorila da je neophodno uređenje saobraćajnica u krugu nekadašnje EI, ali i isticala da početak radova zavisi od toga kada će Vlada Srbije da donese odluku da taj prostor prepusti na upravljanje Gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki

    13:58 // 21. 3. 2024.

    E moj ivčo sto si parkirao skodu kao serif ,dolazi i kraj tome ...

  • dr Jakov Zlatar

    09:13 // 21. 3. 2024.

    Zmeljište može da se prenese sa Države Srbije, jer je ona vlasnik a prvo treba Skupština Grada da donese zaključak da pristupa pribavljanju zemljišta, pa Vlada Srbije rešenjem da ga prebaci Gradu, a Skupština Grada da donese rešenje da ga prihvata, pa ugovor o prenosu prava svojine Gradu i upis u katastar.Da li je sprovedena procedura ili je to na "dođem ti"?Nikolina šefica za pare sve radi.

  • slavko

    09:06 // 21. 3. 2024.

    Menjam aerodrom za elektronsku, uz doplatu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: