Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 28. 7. 2014.

| Ekonomija

Vlada ulaže do 5 miliona evra u niški aerodrom

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
mihajlovic aerodrom
Ministarka saobraćaja u poseti niškom aerodromu; Foto: FB strana Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Kako bi aerodrom “Konstanin Veliki” postao “stecište niskotarifnih avio-kompanija” Vlada Srbije uložiće u njegovo opremanje između tri i pet miliona evra, najavila je danas ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Mihajlović, koja je uoči svečane sednice Vlade Srbije u Nišu obišla niški aerodrom, istakla je da se već sada priprema deo opreme u vrednosti od 1,5 miliona evra i da bi ona trebalo da stigne ove jeseni.

- Razgovarali smo kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište niskotarifnih avio-kompanija i da već u 2015. godini ima oko 40.000 putnika, a u 2016. godini da dostigne 100.000 putnika - rekla je Mihajlović.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, ministarka je navela da se na stvaranju tog ambijenta radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Srbije, kao i da niški aerodrom mora da ima odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju i po lošijim vremenskim uslovima.

Ministarka Mihajlović, navodi se u saopštenju, rekla je i da će Vlada, ako treba, pregovarati i zaključivati ugovore zajedno sa drugim aviokompanijama kako bi pomogla niškom aerodromu.

Kao prednosti niške vazdušne luke direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Dragan Bugarinović naveo je njegovu odličnu lokaciju, blizinu Koridoru 10 i mogućnost da ponudi najniže cene niskotarifnim avio-kompanijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lav

    21:00 // 30. 7. 2014.

    Lepa obećanja nešto se radilo prvih 100 dana tek da se vidi.Kasne plate i to par plata ali zakoni se primenjuju retro aktivno pa se iste umanjuju kad već kasne štaćeš zakon novi stupio na snagu

  • Realista

    11:27 // 29. 7. 2014.

    Sa Niškog aerodroma sam za Split leteo još 1987. godine. Toliko o sposbnosti gradskih lidera svih boja i zastava!

    Daj bože da bude stecište niskobudžetnih kompanija.

  • Uros Zdravkovic

    11:17 // 29. 7. 2014.

    Mislim da se razmislja u pogresnom pravcu. Putnicki aerodrom zaista nije isplativ, imajuci u vidu blizinu ostalih aerodroma i standard stanovnistva. Treba razmisljati o kargo distributivnom centru.

    • Toplica

      22:18 // 6. 8. 2014.

      Malo si zsboravio na gastajbajtere koji rade u inostranstvu, apsolutno svi od jagodine ka jugu leteli bi ka Nisu nego ka Beogradu, i to nemora da budu jeftinije karte vec isto kao i u BG.
      Poz Cirih

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: