Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 22. 12. 2019.

| Ekonomija

Vlasotinački budžet za oko 100 miliona manji, vlast najavljuje ulaganje u obrazovanje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
budžet Vlasotince
Obećavaju i ulaganje u obrazovanje; foto: Agencija "Publika"

Opštinska kasa Vlasotinca sledeće godine biće teška oko 895 miliona dinara, odlučili su odbornici, što je za oko 100 miliona manje od ovogodišnjeg budžeta, ali su i pored toga najavili brojne investicije. Osim izgradnje javnog toaleta koju su tražili građani, vlast najavljuje i ulaganje u obrazovanje.

33 od 42 odbornika Skupštine Vlasotinca glasalo je "za" budžet od nešto više od 895 miliona dinara. Najviše para će, tradicionalno, biti potrošeno na plate zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama, a kako je ranije najavljeno - biće ispunjena želja građana da Vlasotince dobije javni toalet.

Za predsednika Opštine Zorana Todorovića (SNS) budžet je izbalansiran, jer tvrdi da su vodili računa da svi budu zastupljeni. Pojasnio je i zašto će u opštinskoj kasi biti manje para sledeće godine. budžet Vlasotince Predsednik Opštine najavljuje da će Tehnička škola postati trening centar za dualno obrazovanje u jugoistočnoj Srbiji; foto: Agencija "Publika"

Zbog izmena Zakona o javnim dobrima ne možemo više da naplatimo zauzeće javne površine od strane EPS, Telekoma i Pošte Srbije i to je razlog što je budžet nešto manji. Takođe, zbog projekata koje realizujemo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, mi smo u budžet stavili samo iznos PDV-a, u pitanju su projekti rekonstrukcije škole „8.oktobar“ i rekonstrukcije radionica Tehničke škole nakon kojih će ona postati trening centar za dualno obrazovanje u jugoistočnoj Srbiji - rekao je Todorović.

I šef odborničke grupe SPS-a Milan Jović smatra da je budžet realan i ostvariv.

Sa tim se na raspravi o najvažnijem dokumentu opštine nije složio Žarko Kostić iz opozicionog Pokreta za Vlasotince. Njegova najveća primedba je što nije jasno raspoređen novac za infrastrukturu.

Odbornici su usvojili i rebalans ovogodišnjeg budžeta koji je smanjen za 11 miliona dinara, a sednica je potom prekinuta i predsendik Skupštine Bratislav Petrović je najavio da će biti nastavljena u ponedeljak, 23. decembar od 17 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: