Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 18. 12. 2019.

| Ekonomija

Vlasotinčani na javnoj raspravi o budžetu tražili izgradnju javnog toaleta

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
javna rasprava vlasotince
Usvojen predlog građana, foto: Agencija Publika

Zbog toga što Vlasotince ima manifestacije koje posećuje veliki broj ljudi, kao i kupalište, građani su od lokalne samouprave zatražili da se u narednoj godini izgradi javni toalet. Na javnoj raspravi o budžetu za 2020. godinu građani su najviše zamerki imali zbog stalnog menjanja plana kapitalnih investicija.

Planirani buždet za 2020. godinu je za oko 100 miliona dinara manji od ovogodišnjeg i iznosi nešto više od 895 miliona dinara. U ukupan budžet, kako je rekao Saša Mihajlović, šef Odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti, ne ulaze sredstava kojima se rekonstruiše Osnovna škola “8. oktobar” i radionice u Tehničkoj školi.

Preko budžeta idu samo sredstva kojima se plaća PDV na te radove, a to ovde nije slučaj. Takođe, do smanjenja je došlo jer je došlo do promene tarife za takse za korišćenje javne površine - rekao je Mihajlović.

Najviše novca iz opštinskog budžeta otići će na plate zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama, a broj zaposlenih i u 2020. biće isti.

javna rasprava vlasotince Foto: Agencija Publika Građani su na javnoj raspravi predložili da se u narednoj godini izgradi javni toalet, a nadležni su predlog prihvatili, te sledi izrada projekta, izbor lokacije i procena koliko će novca trebati za izgradnju.

Nas zanima kako se određuju prioriteti kapitalnih investicija i zašto u toku godine dolazi do promene plana, te se neki projekti ne završavaju na vreme - pitali su građani.

Kako je rečeno na javnoj raspravi, na sam plan utiče više faktora, a glavni je dobijanje odnosno ne dobijanje novca za određeni projekat.

U toku je izrada sajta preko koga će građani moći da prate trošenje novca iz budžeta, a projekat bi, prema rečima koordinatora Marinka Đorđevića, trebalo da bude završen za najviše 2 godine.

Za godinu do dve imaćemo budžetski portal na sajtu Opštine preko koga će i građani i odbornici i svi koji žele moći da prate trošenje budžetskog novca - kaže Đorđević.

Dodaje i da je planirano oko 1,5 miliona dinara iz budžeta i još oko 500.000 dinara od donacija, za one radove za koje će se građani opredeliti.

O najvažnijem dokumentu za funkcionisanje lokalne samouprave odbornici će raspravljati na narednoj sednici Skupštine koja je zakazana za petak, 20. decembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zika

    03:53 // 19. 12. 2019.

    Pitam se kako su na ovakvu pametnu ideju došli?!Pa kako održavaju kontejnere sa đubretom tako će biti i sa tim toaletom...prelivaće!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: