Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 21. 7. 2022.

| Ekonomija

Vlasotinčani ucenjeni da uz šećer moraju kupiti kafu, u Leskovcu kupovina ograničena

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
rafovi šećer
U Vlasotincu se sprema letnji hit - džem sa kafom; Ilustracija; foto: T. R.

Rafovi sa šećerom poslednjih meseci na jugu često su prazni, pa građani za kilogram šećera često moraju da obiđu po nekoliko marketa. Ipak, u pojedinim prodavnicama u Vlasotincu šećera ima, ali se on može kupiti samo uz 100 grama kafe, pa se kupci i oni koji prave džem pitaju da li su trgovci to izmislili neki novi recept.

Iako trgovci uveravaju da nema nestašice šećera i da su rafovi konstantno prazni jer ga preprodavci razgrabe, Leskovčani sumnjaju u tako nešto, pošto kažu da ponekad obiđu desetine prodavnica kako bi kupili samo kilogram šećera.

U marketima gde ga ipak pronađu, kažu, na jednom računu može se kupiti najviše 5 kilograma. Šećer Ako Leskovčani nađu šećer u marketima mogu kupiti najviše 5 kilograma; foto: M. M.

Danima smo tražili šećer. Kao i ranijih godina to kupujemo na veliko po 10 kilograma i onda ne moramo da razmišljamo jer se radi o osnovnoj namirnici. Sada je to mnogo drugačije, prošle cele nedelje smo tražili šećer po celom gradu i nije ga bilo. Tokom vikenda smo našli u jednom marketu, ali su nam rekli da je kupovina ograničena, te da mogu uzeti samo 5 kilograma - kaže Leskovčanka.

Slična situacija je i u Vlasotincu, ali su tamo kupci ucenjeni da, ukoliko žele da dobiju šećer, moraju kupiti i 100 grama kafe. Oni koji kafu slabo piju negoduju, dok oni koji šećer kupuju za pripremu džema kažu da će on sa kafom biti pravi letnji hit.

Otišli smo da kupimo šećer, kada su nam rekli - da bi ga dobili, moramo da kupimo 100 grama kafe. Prvo smo mislili da se šale, ali smo onda shvatili da stvarno to rade. Znači uđete da kupite šećer čija cena ide oko 90 dinara i onda morate dodati i dodatnih 150 za kafu. Majka moja je htela da pravi džem, a kad sam joj rekao kako stoje stvari, a pošto kafu ne pije, rekla je da će i nju ubaciti u džem. Možda to bude vlasotinački hit ovog leta - žali se Vlasotinčanin.

Podsetimo, probleme sa nestašicom šećera krajem maja imale su i Nišlije, a ekonomista Zoran Aranđelović analizarao je situaciju i pozvao nadležne inspekcije da reaguju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan

    20:30 // 21. 7. 2022.

    Ako provajderi mogu da te nateraju da kupis fiksnu liniju koja ničemu ne služi da bi uveo internet, mogu i ovi. Naopaka država gde je vezana trgovina samo zakonom zabranjena

  • Filozof

    19:51 // 21. 7. 2022.

    Za Tiramisu je potrebno:
    - Piskote
    - Maskarpone 500gr
    - Pavlaka za kuvanje 250ml
    - Amaretto (badem) 20ml
    - KAFA
    - SECER
    - Vanilin secer
    - Kakao
    Dakle, SECER i KAFA idu zajedno, a predsednik stranke Vam cestita na osvojenih 71,88% glasova ...

  • sojic

    13:59 // 21. 7. 2022.

    a oce uz kafu da im uvale i ventilatori?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: