Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:10, 8. 2. 2019.

Vlast finansira vojsku i policiju nauštrb puteva, pruga, zdravstva i obrazovanja

pavle petrović Kuda ide budžet Srbije?; Foto: JV

Tradicionalnim kamenom temeljcem danas je počela izgradnja stanova za snage bezbednosti u Nišu i Vranju u godini u kojoj je budžet za vojsku i policiju skoro dupliran. Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović kaže da Srbiji trebaju javne investicije koji bi podstakle privredni rast, a da to ne donose vojska i policija. Ipak, novinar Miša Brkić tumači da je predsednik Vučić opsednut snagama sile.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Jovan

    19:12 // 8. 2. 2019.

    Sad dobijaju sinovi i unuci pemzijonisanih snaga bezbednosti.Svaka generacija dobija stan za dzabe ilu upola cene na kredit.Ostali moraju van zemlje.

  • Mordor

    22:09 // 8. 2. 2019.

    Pa kad nam finansije vodi ekonomski mag Mali!

  • Bruno

    21:17 // 8. 2. 2019.

    Pojedini, a tu je i vođa sekte, nisu ništa naučili iz istorije, a to je da ni jedna vlast nije sačuvana na silu. Strašno je to što vidimo svakog dana da vlast ulupava pare na poklone, krševe od aviona, mesto da ulaže u nauku, zdravstvo i slično. Ako ovako nastave neće im trebati ni policija ni vojska, jer neće imati od koga da ih brane s obzirom da će svi radno sposobni otići u inostranstvo.

  • Pera

    20:06 // 8. 2. 2019.

    Zašto starešine VS sleduje stan po nekom pravilniku iz stare YU koji se nije ukinuo do danas? Ni jedno ministarstvo ne deli stanove osim VS koji i dalje rade po komunističkim pravilnicima ex YU.

  • Овца за шишање

    09:59 // 9. 2. 2019.

    Главни разлог - Кад дође стани-пани (а доћи ће ускоро) бедници напРдњаци се уздају у то да ће их војска и полиција штитити!

    • Pepe

      12:25 // 9. 2. 2019.

      „Znaju ljudi šta treba narodu“, TB i ŠD su uništavali (topili tenkove, naoružanje... u Smederevu), a usput nisu ni ulagali u zdravstvo, železnicu obrazovanje.... To nigde ne spominjete. Najviše se bune oni koji su izgubili ili polako gube stečene privilegije posle 5. Oktobra.

  • Pera

    22:35 // 8. 2. 2019.

    Zašto još VS deli stanove za dž od para građana? Kada će da se ukine taj komunistički akt po kome starešine VS sleduju stanovi?

    • dv

      00:10 // 9. 2. 2019.

      nemas ti pojma i ne sleduje za dz.vec po nizoj ceni i kad bih svi radili u svom gradu pa da ne sleduje pogledaj samo vojna lica u penziji koliko ih je

    • dv

      00:12 // 9. 2. 2019.

      bez stanova i zive kao najveci bednici zasto vam je toliko krivo radi i ti u vojsci pa imaj stan za dz.sramota.

  • Milan

    21:17 // 8. 2. 2019.

    Ulaganje u vojsku i domacu vojnu industriju nije štetno ali kao što je receno na predavanju znatno utice na spori rast BDP-a. Isto važi i za bivsu SFRJ. 60-tih godina izgradnja strateskih vojnih objekata (npr. aerodrom Željava) kostala je državu oko 90 milijardi US dolara. Procene kažu da bi, bez takvih vojnih ulaganja, Jugoslavija već oko 1970. godine imala standard Austrije.

    • dv

      00:14 // 9. 2. 2019.

      pa vidis sa sno najslabiji u regionu kako da ss ne ulaze.

  • Velimir

    07:53 // 9. 2. 2019.

    Građani treba da znaju da ovde
    ,, niko nikom ne daje ništa" već da će starešine i vojske i policije to otplaćivati narednih 30 godina.

  • Stojko

    08:02 // 10. 2. 2019.

    I vi ste teret javnih rashoda, sa pola miliona plate.

  • pera kojot

    22:44 // 8. 2. 2019.

    Prvo ,gradnja stanova jeste javna investicija ,drugo Misa Brkic je poznati filantrop i patriota, da ima savesti cutao bi, trece bez ulaganja u vojsku mozemo doci u situaciju da nam neko rusi tu teskom mukom izgradjenu infrastrukturu, ko ne hrani svoju vojsku hranice tudju.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: