Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 21. 8. 2013.

| Ekonomija

Vranjanci očekuju pomoć države za Simpo

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
490x370-vranje-simpo.jpg
Simpo Vranje; arhivska fotografija

Povodom najave mera Vlade i drugih državnih organa u postupku rešavanja pitanja naplate fiskalnih obaveza Simpa, rukovodstvo Grada Vranja očekuje da će najviši državni organi pronaći najbolje rešenje za opstanak Kompanije i njeno dalje funkcionisanje.

- Podsećamo da su obaveze Simpa prema državi u velikoj meri posledica ukupne situacije u zemlji u protekle dve decenije, što je za posledicu imalo gubitak imovine, robe i kapitala u vrednosti oko 120 milona evra. Ne samo rukovodstvo lokalne samouprave, već i najveći broj građana Vranja  i Pčinjskog okruga duboko su zabrinuti za dalju sudbinu Simpa koji je ostao jedini veliki privredni kolektiv, ne samo na ovom području, već i u čitavoj zemlji -  stoji, između ostalog, u saopštenju koje je potpisano sa “rukovodstvo grada

U saopštenju se još podseća da bi 4.000 radnika Simpa i najmanje toliko porodica sa ovih prostora ostalo bez osnovnih prihoda.

- Sve to imalo bi nesagledive negativne posledice ne samo na privredni, već i sveukupni razvoj Vranja i juga Srbije, a ugrožena bi bila i stabilnost ukupne situacije na ovom, po mnogo čemu osetljivom području. Zato još jednom izražavamo uverenje i očekivanje da će najviši državni organi imati u vidu ove činjenice i iznaći najbolje rešenje koje će značiti poštovanje zakonskih obaveza i garantovati dalje funkcionisanje Simpa - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Poreska uprava uputila je opomenu pred blokadu računa, a Ministratsvo finansija dalo je rok Simpu da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta, obrati Poreskoj upravi sa zahtevom za pretvaranje duga u kapital države ili da dug od 5,76 mijardi isplate na drugi zakonski način.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Časlav Mitić

    10:06 // 25. 8. 2013.

    SIMPO je preživeo 20 godina PAKLA I NIJE DOBIO NI JEDNU "subvenciju" od države za razliku od FIATA koji je "KUPIO" FABRIKU,ZEMLJIŠTE ZA 1$ !!!!!!?? Čak je oslobođen i komunalnih troškova !????

  • Mile lopove

    16:41 // 21. 8. 2013.

    Nek se ugaasi ko fk Hajduk. Nek plate od profita firme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: