Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 30. 1. 2020.

| Ekonomija

Vranju 1,44 milijarda za rekonstrukciju stare Bolnice

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja Vranje
Biće rekonstruisana komletna unutrašnjost i spoljašnost bolnice; foto: M. D. /JV

Prema ugovoru koji je Grad potpisao sa Vladom Srbije, paviljonski deo vranjske Bolnice biće rekonstruisan, što podrazumeva kompletno spoljašnje i unutrašnje uređenje celog kompleksa, a počeće se od Internog odeljenja, koje je i najveće.

Ugovor koji je sklopljen između Grada i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, predviđa kompletne arhitektonsko - građevinske radove, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, ugradnju električnih i gromobranskih instalacija, telekomunikacionih i termotehničkih instalacija i radove na uređenju spoljašnosti celog kompleksa.

Za realizaciju rekonstrukcije dela vranjske bolnice Zdravstvenog centra, iz Vlade je odobreno 1,44 milijarde dinara sa PDV-om, a prema rečima prvog čoveka Vranja Slobodana Milenkovića, to je jedan od najvećih i najznačajnijih ugovora koji je Grad potpisao u poslednjih nekoliko godina.

Radi se o ideji "Bolnica pod jednim krovom" koja je započeta još 2004. godine, priča direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić, a ideja je počela da se privodi kraju završetkom Hiruškog bloka i završiće se rekonstrukcijom stare Bolnice. Prvo će se raditi interno odeljenje koje zauzima tri sprata i oko 60 % istorija u celoj Bolnici je na internom, a onda i ostala odeljenja.

Mislim da je Interno odeljenje centralno i da ga treba odraditi što pre. Na internom će se raditi kompletno sve, od podova, zidova, instalacija, stolarija, prelazimo na ortopediju, urologiju i očno, a zatim po rasporedu sve sllužbe - kaže Antićeva.

Spremna je, kaže, na to da neće biti lako i da će trebati mnogo strpljenja i pacijentima i zaposlenima dok se sve ne završi, ali trudiće se da to bude što pre.

Imamo sreću da imamo zgradu stare Hirurgije koja je pod zaštitom države, to smo okrečili i pripremili za prelazak Internog. Čekamo da vidimo ko će biti izvođač da nas obaveste o tome i da li će se raditi sva tri sprata u isto vreme. Rad će se mnogo razlikovati u tom periodu, ali će posle toga biti mnogo bolji uslovi. Rasporedićemo se, nešto u Domu zdravlja, nešto na transfuziji, pošto tamo imamo prostorije i trudićemo se da rad dijagnostike ne bude doveden u pitanje, ali će broj kreveta biti manji i moraćemo da vodimo računa u primanju pacijenata - priča Antićeva.

Tender za izvođača radova će, kaže, biti raspisan za nekoliko dana i na proleće se kreće sa rekonstrukcijom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: