Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 23. 8. 2023.

| Ekonomija

Vrtić u Trupalu gradiće pet beogradskih firmi, cena oko 47 miliona dinara

Autor:Izvor:
pčelica
Tri od pet izabranih firmi grade i vrtić u Panteleju; ilustracija; foto: Pčelica

Više od godinu dana nakon najave, meštani niškog sela Trupale konačno bi mogli da dobiju vrtić, pošto su na tenderu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj izabrane firme koje će ga graditi. Reč je o pet beogradskih firmi, vrednost je oko 47,9 miliona dinara sa PDV-om, a rok za završetak je 180 dana.

Javile su se dve grupe ponuđača, a izabrana je ona u kojoj su tri beogradske firme koje su pobedile i na tenderu za izgradnju vrtića u Panteleju - ASB Plus, Videomont i Konstruktel. Osim njih, u toj grupi su i CCC Industrial Engineering i Traco.

Izgradnja vrtića koštaće, prema podacima iz Odluke o dodeli ugovora, 39.978.890,48 dinara bez PDV-a, odnosno 47.974.668,57 dinara sa PDV-om.

Odbijena je grupa u kojoj su bile firme SIB Invest iz Niša, Macchina Security iz Beograda, Termopro iz Aleksandrova i Vokamont gradnja iz Niša, sa ponudom od 55.389.755,41 dinara bez PDV-a, odnosno 66.467.706,49 dinara sa PDV-om.

Kako je i ranije istaknuto u tenderskoj dokumentaciji, nabavka obuhvata građevinsko-zanatske radove, radove na vodovodnim, kanalizacionim i elektroenergetskim instalacijama, na sistemu dojave požara, telekomunikacionim i termomašinskim instalacijama.

Rok za završetak radova ne može da bude duži od 180 dana.

Podsetimo, da će Trupale dobiti vrtić najavljeno je juna 2022, a početkom ove godine je i za to objavljeno “prethodno informativno obaveštenje”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepe Legal

    20:18 // 24. 8. 2023.

    Vostani Stevane i razbucaj dahije iz BG pašaluka ! A i šire ...

  • Mara

    10:53 // 24. 8. 2023.

    Zna se i ko su ljudi koji to rade,kao i što se zna koja je to njena saradnica to dogovarala u Beogradu.Samo polako,kraj će kaže.

  • Marina

    15:49 // 23. 8. 2023.

    I šta sad, budući da su vrtići stvarno potrebni Nišu, mi treba da zažmurimo na to što je KLER po ko zna koji put namestio tender za drugare? Ajde žmurićemo...nek kraduckaju i nek nam naprave to.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: