Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 8. 9. 2023.

| Ekonomija

Vučić: Penzionerima po 20.000 dinara

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
novac pare dinari
Između 25. novembra i 5. decembra; Ilustracija; foto: A. Kostić;

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svim penzionerima, između 25. novembra i 5. decembra, biti isplaćeno po 20.000 dinara. Njima će 1. oktobra i penzije biti uvećane, a već je najavljeno i novo povećanja januara nardne godine.

Aleksandar Vučić u svom obraćanju javnosti rekao je da ima vest koja će obradovati 1.646.000 penzionera, a to je da će oni dobiti jednokratnu novčanu pomoć mimo najavljenih povećanja penzija.

Kao što znate mi idemo na povećanje penzija od 1. oktobra, zatim i od 1. januara ali, mi smo doneli odluku da između 25. novembra i 5. decembra isplatimo po 20.000 dinara svakom penzioneru - najavio je predsednik.

Država će za jednokratnu pomoć penzionerima izdvojiti 285 miliona evra i time će, kako je Vučić rekao, biti ispravljena nepravda da penzije nisu pratile plate.

Ranije je ministar finansija Siniša Mali najavio povećanje penzija od 5,5% 1. oktobra, a onda i novo povećanje od 14,8% januara naredne godine, što znači da će od 1. januara 2024. godine prosečna penzija biti 390 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirsad Kulašić

    05:50 // 1. 12. 2023.

    Mnogi penzineri nisu mogli pa se prijave dvadeset hiljadinara tako Vlada i Vučić lažu. Da svi dobijaju dvadeset hiljada dinara.

  • Alex

    11:32 // 26. 9. 2023.

    Lepo... Deci po 10.000 prvi put, a penzionerima po 20.000 bog zna koji vec put. Napredno, nema sta. Penzioneri su buducnost Srbije. Bravo, svaka cast !

    • Dragana Krvopic

      16:54 // 2. 10. 2023.

      Sta ti imaš protiv penzionera Sigurno nisu budućnost Srbije takvi ko ti

    • Ilona

      10:58 // 23. 10. 2023.

      Od penzionera barem neka korist a od takvih kao ti samo nepopravljiva šteta. Bolje ćuti

  • Ljm

    13:27 // 12. 9. 2023.

    Većina nas penzosa.ne može ni da se leči(mislim na radnike bivše privrede)a o ishrani,to je tek...Izumreće o u najteži mukama što se i dogadja a vi se pitajte od koga ćete onda tražiti.novac.za izlaske! Nema veze ko je na vlasti,apolitičan samčak godinama ne glasam niti ću ali OGORČENjE, RAZOČARENjE OGROMNO!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: