Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 9. 9. 2021.

| Ekonomija

Vučić: Razgovaramo sa niškim poslodavcima da preuzmu radnike iz "Šinvona" koji ostaju bez posla

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Vučić
Vučić opet obećava zbrinjavanje radnika;foto: Vanja Keser

Mogućnost da neke od niških neimenovanih firmi, ali i Leoni, preuzmu radnike koji ostaju bez posla zbog gašenja dela proizvodnje u Šinvonu, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom postavljanja kamena temeljca za fabriku Sinofarm vakcina.

Nakon pisanja Južnih vesti o zatvaranju dela fabrike Šinvon i najave da će skoro 400 radnika ostati bez posla, a da je samo delu radnika ponuđen prelazak u Juru, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kao i u slučaju vranjskog Geoksa, Vučić kaže da će se razgovarati sa drugim kompanijama kako bi one uposlile Nišlije koji nakon 30. septembra ostaju bez posla.

Pobrinućemo se i za te radnike, već razgovaramo sa niškim poslodavcima koji će deo tih radnika ili najveći deo ili gotovo sve radnike da preuzmu kod sebe. U nedelju ili sutra idem u Kraljevo da razgovaramo sa Leonijem, koji ima proizvodne pogone i u Nišu, da preuzmu deo radnika - rekao je Vučić.

Iako, kao i slučaju Geoksa, fabrike gase proizvodnju u vreme njegove vlasti, Vučić opet pominje deo opozicije i kao odgovorne imenuju upravo njih.

Ja se tome ne radujem. To je kompanija došla u Srbiju 2010. ili 2011. godine. Nekako uvek odlaze one kompanije koje je dovela baš bivša vlast ili otpuštaju radnike. Ispravljamo sve njihove greške, ali to su stvari koje se dešavaju, a mi to nikada ne bismo ni pomenuli. Oni sami pominju, pa ako je neko odgovoran, onda su oni odgovorni - rekao je predsednik Srbje.

Podsetimo, o gašenju dela proizvodnje u Šinvonu govorila je i niška opozicija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    18:35 // 10. 9. 2021.

    Ja sam poslodavac iz Nisa i sa mnom niko nije razgovarao. Sa kim razgovaras Vucicu? Da li ces da dajes drzavne pare SNS firmama da zaposljavaju ove ljude - prakticno od nasih para, a da rade za tvoje “poslodavce”?

  • petar

    17:15 // 10. 9. 2021.

    To su Aleksandre tvoje fabrike,kapitalne investicije za glupi jug Srbije.
    Uskoro i Jura zatvara svoje pogone.
    Sve će ovo da zaustavi rajbrži razvoj Sr

  • ČEDO MIRA

    15:51 // 10. 9. 2021.

    Tako je to kada se na jugu grade fabrike "motača kablova", a "nacija u stvaranju" dobija nemačke gigante. E,tu treba lokalni političari da pokažu umeće i znanje, pa i hrabrosti da "lupe o sto" i vlasti kažu da ovako više ne može i da će se jug zatalasati zbog ovakvog stanja i odnosa vlasti prema ovom delu lepog Niša, Leskovca, V.hana,Vranja i ostalih manjih mesta.NE PARTISKA VERNOST VEĆ NAROD!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: