Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:10, 1. 8. 2021.

| Ekonomija

Vučič Vranjancima najavio nove investitore, a penzionerima pomoć od 20.000 dinara u februaru 2022.

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Vučić
Opet o Geoksu i opet pomoć penzionerima uoči izbora; foto: Vanja Keser

Da će oko 80 % radnika sada već bivšeg Geoksa koji ostaju bez posla odlaskom italijanske firme iz Vranja, dobiti novi posao dolaskom, za sada, nepoznatog investitora, obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći u "Dnevniku 2" na RTS-u. Po njegovim rečima sve će se znati do sredine septembra za kada najavljuje odlazak u taj grad, a u "opticaju" su 4 investitora.

On je na Javnom servisu ponovio da bi opet učinio isto, misleći na petogodišnje subvencionisanje firme za prozvodnju obuće koja sada napušta svoje pogone u Vranju, a rešenje za probleme većine radnika koji su iznenada ostali bez posla najavljuje do kraja godine.

Oko 15. do 20. septembra idem u Vranje, do tada ćemo imati rešeno za preko 80 % radnika Geoksa. Pregovaramo sa jednom turskom i 3 nemačke kompanije, verujemo da ćemo uspeti da rešimo. Neke su fabrike za obuću za namensku industriju, a Turci su iz auto industrije. Gotovo svi će dobiti posao, dovešćemo investitore, omogućićemo ljudima da rade i da zarade i više nego što su do sada to zarađivali. Imaju moju reč i to ćemo uraditi do Nove godine - obećava Vučić.

Kao uspehe svoje vlasti naveo je da je od početka njegovog mandata kao potpredsednika Vlade, pa premijerske i predsedničke funkcije, u Vranju dosta toga učinjeno, a da očekuje, kako je rekao, da će taj grad biti jedno od najatraktivnijih mesta u Srbiji i da je zbog toga bitno da se reši problem sa radnicima Geoksa.

Šta smo uradili za Vranje, od Jumka koji je bio propao, a sada radi 1.700 ljudi, o auto-putu da ne govorim, o Pozorištu takođe, o Vranjskoj Banji gde je krenuo tatalni oporavak, a bila je poslednja rupa na svirali. Mnogo toga se promenilo i uradilo. Vranje je drugačije mesto. Radimo na tome da se problem sa odlaskom Italijana reši, ceo moj i Anin tim i rešićemo taj problem - kaže predsednik.


20.000 dinara za penzionere uoči najavljenih izbora

Vučić je rekao da očekuje rast BDP-a od 7 %, a da je za drugi kvartal rast bio 13,4 % i da zbog, kako je objasnio dobrih rezultata, država će penzionerima moći da pomogne u februaru, eventulano martu.

Baš uoči najavljenih novih lokalnih izbora u Beogradu i predsedničkih, a možda i parlamentarnih koji će najverovatnije biti u aprilu naredne godine.

Ta pomoć bi bila jednokratna od 20.000 dinara i za nju se najstariji građani neće morati prijavljivati.

Hoćemo da se penzionerima odužimo, jer su uvek razumeli državu. Taj rast nam donosi sve. Donosi nam veće plate, veće penzije. Mi do 22. septembra isplaćujemo 50 evra penzionerima, sredinom novembra isplaćujemo 30 evra penzionerima, ali i svim ostalim punoletnim građanima, a pre Božića još 20 evra - rekao je Vučić.

Najavio je i povećanje penzija i minimalca koji bi trebao da iznosi oko 35.000 dinara i očekuje, kako je rekao, da će prosečna plata početkom sledeće godine biti 613 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mucenik

    11:32 // 3. 8. 2021.

    Nastavak 2:

    "svečanom" zatvaranju firme Geoks.Daj Bože da to bude zadnji slučaj u našoj privredi U Jovanjici učešće su imali ministri i visoki članovi bliskim vlastima. Najnoviji udar vlastima je ujdurma u vezi Belivuka, koji je uhapšen, a u javnosti se otkrivaju imena visoko kotiranih političara, koji su "probali" ljudski roštilj od mesa bliskog ljudskoga. Ostaje da se vidi kuda plovi ovaj bro

  • Mucenik

    11:30 // 3. 8. 2021.

    Nastavak 1:

    ponestanu pare, oni napustaju zemlju dembeliju. Ovih dana u Vranju strani investitor zatvara firmu Geoks u Vranju i odlazi, bez zbogom za 1200 radnika koji ostaju bez posla, a država je investirala u toj firmi po 10.000 evra po zapošljenom i još togay. Kada su ponestala sredstva, naši strani investitori, kud mili moj. Ispaštaju radnici, jer ostaju bez posla. Da li će ΛV prisustvovat

  • Mučenik

    11:29 // 3. 8. 2021.

    Zatvaranje firme Geoks nije slučaj bez presedana, jer predhode nejasne radnje od ranije a ne kovid i „promenjen ukus potrošača“Ko je sve član vladajuće stranke i ko vodi zemlju? Da li ti (ne)ljudi plagijatori svojih omiljenih doktorata, drugi sa kupljenim diplomama, treći sa rođačkim i podlim vezama drmaju zemljom, privredom i svim resursima. Ogromnim parama dovođeni su strani investitori, a kada

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: