Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 10. 11. 2021.

| Ekonomija

Vučić: Zamolio sam predstavnike "Kontinentala" da sledeću fabriku otvore u Nišu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
aleksandar vucic
Vučić kaže sledeća fabrika ide u Niš; foto: Vanja Keser

Na svečanosti povodom završetka radova na izgradnji druge faze fabrike Kontinental automotiv Srbija u Kaću, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se borio da nemački investitori sledeći pogon izgrade u Nišu i da su mu dozvolili da kaže da sledeća mega fabrika ide na jug Srbije, u Niš.

Kontinental će biti, kako je rekao Vučić, strana kompanija sa najvećim doprinosom BDP-u zemlji, od preko 2 odsto. Istakao je da će fabrike koje otvara ta kompanija ekonomski značiti za Novi Sad, Vojvodinu, ali i celu Srbiju, pa je investitore zamolio da sledeći pogon otvore u Nišu.

Ja sam se i danas borio i oni su mi dozvolili da to kažem, da sledeća mega fabrika ide u Niš, ide na jugu Srbije, zato što verujem da bi to bila konačna prava prekretnica, ono što bi promenilo sve u tom delu Srbije. Ali, pre toga ovde ćemo da ostvarimo neverovatne rezultate. Mi očekujemo da više od dva posto ukupnog BDP-a bude stvoreno ovde na ovom mestu, mi to nemamo ni na jednom drugom mestu u Srbije - rekao je Vučić.

Nova fabrika u Novom Sadu će zaposliti najmanje 600, 700 ljudi, a Vučić je predstavnicima Kontinetala obećao veću podršku države ukoliko pogon visokotehnološke fabrike otvore i na jugu.

Ukoliko donesete odluku za godinu dana da otvorite sledeći pogon u Nišu, Niš vas čeka, tamo ima dobar Univerzitet i mnogo mladih ljudi, talentovanih - istakao je Vučić.

Inače, Kontinental automotiv Srbija posluje u Novom Sadu duže od tri godine. Kompanija Kontinental je osnovana 1871. godine, a danas posluje u 59 zemalja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    19:26 // 11. 11. 2021.

    I oni su rekli " Vazi, kako vi kazete preCednice tamo otvaramo sledecu, bas pred izbore"

  • TuRb●BOT

    08:56 // 11. 11. 2021.

    @Stanko
    Neverovatno ti je glup komentar.Zarad novca da se potrujemo.Ma nemoj ! Ako hoces da radis u prljavoj fabrici idi bre i radi ima ih po svetu !

  • Niški

    08:21 // 11. 11. 2021.

    Čak i da ostavimo predizborna obećanja na stranu, čistom niškom vazduhu nedostaje samo još fabrika za proizvodnju automobilskih guma pa da ni bubašvabe ne mogu da preteknu.

    • Ivan

      14:23 // 11. 11. 2021.

      Malo da se edukujes da Continental ne pravi samo gume, a i da je takva proizvodnja u pitanju imali smo Vulkan pa je vazduh bio zdrav i mnogo cistiji...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: