Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 7. 5. 2019.

| Ekonomija

Vučić najavio: Kinezi otvaraju fabriku u Nišu, posao za 1.000 ljudi

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
vucic
Predsednik najavio kineskog investitora u Nišu; foto: B. A.

Kineska kompanija koja pravi svetla za automobile trebalo bi sledeće godine da počne da pravi pogon u Nišu, u kome bi, prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, trebalo da bude zaposleno 1.000 ljudi.

Vučić je izjavio da je već održan sastanak sa delegacijom kompanije Šinju povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju, u čemu učestvuju i Grad Niš i Ministarstvo privrede. Gradonačelnik Niša memorandum Gradonačelnik Niša potpisao Memorandum sa predstavnicom kineske kompanije; Foto: Grad Niš

Pogon u Nišu trebalo bi, prema najavama, da snabdeva evropsku automobilsku industriju - BMW, Audi, Reno, Opel i Folksvagen, ali i industrije širom sveta.

Šinju je jedna od vodećih kompanija za dizajn i proizvodnju LED rasvete u automobilskoj industriji sa 5 pogona za dizajn i proizvodnju širom sveta, uključujući Nemačku, Japan i Kinu, u čije kupce spadaju evropski proizvođači automobila kao što su Audi, BMW, Landrover, PSA, Renault, Opel; japanski proizvođači automobila Tojota, Nissan, Honda, Mazda; američki proizvođači automobila General motors i Ford i kineski proizvođači automobila Chery, GAC, FAW car, Glee - naveli su iz kabineta gradonačelnika Niša.

Kompanija je izabrala Niš, dodaju, nakon skoro godinu dana pregovora i donošenja odluke o investiciji, obimu i načinu realizacije i odluke o lokaciji. U tom periodu predstavnici kompanije su, kako navode iz Gradske kuće, četiri puta bili u Nišu kako bi prikupili informacije za investitora.

Kompanija je prepoznala industrijsku tradiciju Niša, razvojne resurse, i kadrovske potencijale koji se, pre svega, oslanjanju na kapacitete Univerziteta u Nišu, logističku poziciju Grada i povezanost sa evropskim metropolama i profesionalnost i posvećenost lokalnog tima i rukovodstva realizaciji zajedničkog projekta - dodaju iz Kabineta.

Fabrika bi trebalo da bude izgrađena na površini od 12 hektara u prvoj i 8 hektara u drugoj fazi, mada još nema potvrde o tačnoj lokaciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ga

    14:10 // 8. 5. 2019.

    Neka.

  • Posalica

    14:09 // 8. 5. 2019.

    Negde za predsednicku kampanju uloze vise para nego mi ovde za deset godina u privredu. Mi volimo salu, jer sala nas je odrzala. Njojzi hvala.

  • Proleter Naftagas

    13:04 // 8. 5. 2019.

    Zivela Kina i bratska Rusija. Ziveo Staljin.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: