Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:09, 26. 1. 2021.

| Ekonomija

Vučić najavio po 30 evra građanima u maju i novembru i "tri puta poklone za penzionere"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Vučić
"To će biti tri puta pokloni za penzionere, a dva puta za sve punoletne građane" ; foto: Vanja Keser

Prošle godine 100 evra, a sada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a obećao po 30 evra za punoletne građane, pa bi prva isplata bila za četiri meseca, dok će na drugu, oni koji se budu prijavili, sačekati do novembra. Najavio je i da će penzionerima isplatiti dodatnih 50 evra, pa će oni dobiti, kako je rekao, poklone tri puta.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije Vučić je rekao da će od narednog meseca početi realizacija paketa ekonomskih mera u vrednosti od 2,5 milijardi evra, a koji uključuje i novčana sredstva za sve punoletne građane i pomoć privredi.

Svi građani će, kako je rekao Vučić, moći da se prijave za 30 evra u maju, za isto toliko i u novembru, a pored tih 60, za penzionere je najavio još 50 evra.

To će biti tri puta pokloni za penzionere, a dva puta za sve punoletne građane. To su srpske pare iz srpske kase iz ozbiljne srpske države, ukupan paket mera, sa velikim preduzećima ukupan paket mera je dodatne 2,5 milijarde. Idemo brzo sa tim paketom mera – rekao je Vučić za RTS.

Dodao je i da će po 50 odsto iznosa minimalne zarade dobiti mikro, mala i srednja preduzeća, ali i da postoji dilema da li će se to odnositi i na velika preduzeća. Taj novac će se, kako je naveo, isplaćivati od 1. aprila.

Takođe, rekao je da će autoprevoznicima biti isplaćeno po 600 evra za svaki autobus u periodu od šest meseci.

Ako neko ima 20 autobusa 600 evra dajemo po autobusu, jer su oni najugorženiji da bismo mogli da ih sačuvamo i da bismo bili fer prema njima – istakao je Vučić.

Najavio je da će još za 500 miliona evra država proširiti garantnu šemu, kako bi se očuvala likvidnost privrednog sektora. Dodao je da javni dug Srbije neće preći 61 odsto.

Držimo sve pod kontrolom, deci nećemo ostavljati dugove, a sve zavisi od našeg rasta – rekao je za RTS.

Podsetimo, uoči izbora prošle godine građanima Srbije koji su se prijavili isplaćeno je po 100 evra, a stručnjaci su taj čin ocenili kao kampanju usred pandemije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Irena Ilic

    19:21 // 23. 3. 2021.

    Ja sam isto invalidski penzioner sa 17 godina radnog staza
    A imam 45 godina i samohrana sam majka
    Recite mi kako izaci na kraj sa 16500 din mesecno?

  • Svetlana Stojanović

    15:58 // 7. 3. 2021.

    Ja sam invalidski penzioner sa 24.god.staža a penzija mi je 13.000 din. Kao poljoprivredna penzija. Mogu li ja kao invalid živeti sa tom penzijom. Sramota. Radila sam u, gradjevinskoj firmi u Boru.Rodjena 7.02.1964.god.nemoćna.

  • njegoš

    15:45 // 29. 1. 2021.

    idu izbori izgleda..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: