Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 5. 8. 2015.

| Ekonomija

Vučić najavio velika ulaganja u jug Srbije

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
vucic
Premijer razgovara sa meštanima leskovačkog sela Bogojevce; foto: TW nalog "Aleksandar Vučić"

Obilazeći Leskovac premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje velike investicije kako u Jablaničkom, tako i u drugim okruzima na jugu Srbije.

Istakao je da, kada su u pitanju podsticajna sredstva, “uvek za jug daje nešto više, nego za ostale delove Srbije” čime, kako objašnjava, želi da zadrži građane da tu ostanu.

Vučić je najavio i otvaranje novih fabrika u Vladičnom Hanu i Vranju, kao i davanje posebnih subvencija na jugu. 

Anketa

U Vladičinom Hanu očekujemo dve fabrike sa po 400 zaposlenih. U Vranju očekujemo još jednu fabriku za 3.000 ljudi. Očekujemo da uradimo mnogo toga u Pčinjskom, Jablaničkom, nastavićemo to i u Nišavskom, Topličkom i Pirotskom okrugu - rekao je Vučić.

Premijer je obišao Zelenu zonu u Leskovcu, za koju je rekao da predstavlja novu šansu za investicije. Obećao je da će pokušati da u nju privuče prehrambena preduzeća i napomenuo da postoji više zainteresovanih preduzeća iz Rusije, Kine i Emirata.

Zelena zona je počela da se gradi 2011. godine uz pomoć Evropske unije, na 100 hektara, a zemljište je namenjena gradnji pogona za poljoprivrednu i prehrambenu industriju. Zemljište, koje je u vlasništvu grada Leskovca, investitori će moći da dobiju na korišćenje bez naplate na period od 99 godina.

Vučić je obišao i Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i glavnog gradskog kolektora u selu Bogojevce, a posetiće i fabre i mlekaru u Travnom Preslapu, kao i Crnu Travu.


Građani: Verujemo u dela, a ne reči

Najave premijera građani juga Srbije prihvatili su sa nevericom. Kažu, dosta im je siromaštva i teškog života, ali i obećanja koja se ne ispune.

Godine su nas naučile da reči ne čine dela. Tako da dok god ne vidimo nove fabrike, ne verujemo u najave - kaže Leskovčanin Jovan S.

Da se na jugu teško živi govori i podatak Republičkog zavoda za statistiku da je u junu najniža prosečna zarada u Srbiji zabeležena u Trgovištu - 21.963 dinara. U najvećim gradovima juga prosečna plata u junu nije bila veća od republičkog proseka koji je 44.583 dinara.

Nezaposlenost je veliki problem na jugu, gde je prema statistici Nacionalne službe za zapošljavanje, na njihovoj evidenciji u junu u svim okruzima na jugu Srbije bilo blizu 140.000 ljudi.

U Nišavskom okrugu je u junu na evidenciji NSZ bilo 49.357 osoba, u Topličkom 15.538, Pirotskom 11.856, Jablaničkom 34.470 i Pčinjskom 28.304 čoveka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AArdvark

    23:54 // 6. 8. 2015.

    Da li je istina da je ovo bila komunikacija ?
    Vucic :Narode, kako živite?”
    Narod: “Nikad bolje”

  • Recikling

    11:25 // 6. 8. 2015.

    Postrojenje za pročišćavanje otpadnih vođa je biznis za strance a gubitak za nas. Gradite eko centre za reciklažu

  • Ivko

    08:17 // 6. 8. 2015.

    Ajde neka za početak samo rupe pokrpe na putevima, ali i za to su nesposobni. Drago mi je za one što žive nikad bolje, znači da im odgovara paradajs na kvantašu za 7-8 dinara. Leskovac je dotakao dno, samo SNS ulizice to ne vide.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: