Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 29. 1. 2017.

| Ekonomija

Vučić napisao pismo Nišlijama: "Cumtobel" gradi fabriku u Nišu

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić
Naš Aleksandar; Foto: arhiva/Vanja Keser

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratio se Nišlijama povodom dolaska "jednog od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema", austrijske kompanije "Cumtobel" u Srbiju.

U pismu koje je danas objavljeno na sajtu Vlade, a koje je premijer potpisao kao "Vaš, Aleksandar Vučić", navodi se da je reč o ispunjenju obećanja koje je Nišlijama dao prilikom sedmodnevnog boravka Vlade Srbije u Nišu.

Jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija "Cumtobel", definitivno dolazi u Srbiju. Ovo je 27. januara potvrdio Nadzorni odbor kompanije, a svetski mediji, poput "Rojtersa" i "Blumberga", objavili su ovu odluku na svojim servisima - piše premijer u pismu.

Cumbotel Pismo premijeraVučić dalje piše da je Vlada radila "dugo i predano" na dolasku kompanije koju je opisao i kao "Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete", a koja će, po njegovim rečima, u izgradnju fabrike u Nišu uložiti 30 miliona evra.

Premijer u pismu opisuje kako se pre godinu i po dana najpre sastao sa direktorom "Cumtobela", zatim preseljenjem iz Poljske u Srbiju njihovog dizajn i projektnog centra, a sada se nastavlja otvaranjem fabrike.

U pismu se navodi da "Cumtobel" ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, u Australiji, SAD i Kini. 

Danas naši inženjeri, naši radnici, naši mladi inovatori postaju članovi ove velike porodice - zaključuje premijer.

Svoje pismo premijer je zavšio kratko: "Pozdrav za Nišlije, Vaš Aleksandar Vučić".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • laža i paralaža

    13:45 // 30. 1. 2017.

    vučić bi kao da uteši razočarane i pokradene građane, naročito one koji se smrzavaju u hladnim stanovima i nemaju da plate ni struju ni grejanje zbog naduvanih računa?! najavama i obećanjima za koja nas baš zabole... pred svake izbore se rastrči i razgalami, a posle - ništa. ili neki minimum minimuma.

  • Intelektualac

    12:20 // 30. 1. 2017.

    Lepo je što se fabrike otvaraju u Nišu.Krajnje je vreme bilo. A kako uposliti intelektualce.Koja je njihova perspektiva/bez koverte/.Put pod noge i trbuhom za kruhom, jer fabrike zapošljavaju kadrove sa srednjom školom.Obrazovni kadar je 2% u fabrikama pa vi vidite prespektivu školovanih.Da nije nepotizma bilo bi bar malo bolje za intelektualce..U Srbiji je dakle najbolje zanimanje biti političar!

  • Svetislav

    09:10 // 30. 1. 2017.

    Citam komentare i u zabludi sam kako vi kao gradjani ne prihvatate sve sto je dobro za grad. Plata ove kompanije nece biti na minimalcu vec do 60 70 hiljada. Drugo, mozda vam je bolje da kompanija ode iz grada u neki drugi? Trece, zelite da nam strucni kadar ode iz grada i iz zemlje? Vecito smo nezadovoljni, sa druge strane mi je drago sto ovde komentarisu botovi iz opozicije.

    • Kostas Gasopulos

      10:26 // 30. 1. 2017.

      Želeli mi to ili ne ali stručni kadar će ići iz ove zemlje u SRN jer postoji Sporazum za medicinske sestre i tehničare, a ni domaći poslodavci ne mogu bolje platiti i uslove rada obezbediti. Postavlja se pitanje domaćim poslodavcima šta će da rade kada im put SRN krenu vozači, pa kuvari, konobari, instalateri i drugi deficitarni radnici u Nemačkoj, a nemački savetnici su u prošli petak bili u Nišu

    • Стеван

      22:40 // 30. 1. 2017.

      Господине Светиславе, ни једна фабрика која је дошла у овај Ниш, не исплаћује плате веће од минималца. Дуванску не рачунам... У страним фабрикама, истине ради, исплаћују и све додатке на зараде, топли оброк, регрес, превоз, плаћају и прековремени рад (за разлику од домаћих "бизнисмена"), па се радници са свим радним суботама добаце и до целих 30.000,00. Ништа више од тога...

    • milos

      23:16 // 30. 1. 2017.

      svetislave ako plata radniku u proizvodnji bude 60-70hiljada mada od toga nema nista apsolutna bajka isto kao da ce vucic na izborima dobiti sa 100% molim te budi malo realan i ako si u SNS stranci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: