Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 26. 1. 2024.

| Ekonomija

Predsednik Srbije opet najavljuje dolazak nemačkog investitora u Vranje

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Vranje - Dobro došli u Vranje
Opet najavljuje investitora; foto: M. D.

Nova radna mesta i dolazak velikog nemačkog investitora u Vranje, obećanje je koje je stanovnicima tog grada na jugu zemlje opet dao predsednik Aleksandar Vučić, prilikom posete vranjskoj Bolnicu koja se rekonstruiše. Ime investitora nije otkrio.

"Spas za Vranje i spas za Pčinjski okrug" - tako Vučić najavljuje dolazak investitora, koji bi, prema njegovim rečima, trebao da zaposli preko 1.500 ljudi.

Trenutno vodimo pregovore sa jednim nemačkim investitorom za dolazak u Vranje. Biće to najveća investicija do sada, i to grinfild investicija. Uložiće preko 200 miliona evra i zaposliti više od 1.500 radnika - obećava predsednik Srbije.

On je rekao da još ne sme ime da kaže, ali da bi to trebalo da bude do sada apsolutna najveća investicija u Vranju. Dodao je da je država pomagala i kada je odlazio Geox i kada je došao Teklas i da će pomoći i sada.

Najvažnije za Vranje je da završimo sa ovom kompanijomm da oni zaposle ljude, svako će barem jednu platu imati u porodici, mnogi i po dve - rekao je predsednik.

Dolazak investitora najavio je za maj mesec, kada bi i lično opet došao u Vranje na polaganje kamena temeljca za novu fabriku.

Podsetimo, o dolasku novog investitora u Vranje, Vučić je krajem 2021. godine govorio nakon zatvaranja italijanske fabrike Geoks i otpuštanja radnika, a tada je rekao da će nemački investitor doći do februara 2022. godine, a da će za godinu dana zaposliti oko 1.000 radnika

Pre obilaska Bolnici predsednik Srbije je svoju posetu Vranju započeo obilaskom manastira Svetog velikomučenika Pantelejmona u selu Lepčince.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lejla

    13:57 // 27. 1. 2024.

    Kako sad Nemačka,pa oni kažu da su izbori mućka,bolje neka Ruska firma, možda ima.

  • Austrougar

    20:18 // 26. 1. 2024.

    Nasa braca iz Germanije.

  • Miksa

    15:28 // 26. 1. 2024.

    U Grad koji je srcem za Vučića i Rusiju i Kinu i koji je to oduvek bio, dovodi se investitor po kazivanju naših medija i SNS, iz neprijateljskog NATO pakta, zemlje koja kroji naše izbore i podrđava naše neprijatelje, Nemačke. Vučiću dovedi u Vrtanje, Kineze, Irance, S.KOrejce, Beloruse, Ruse, Indijce...neke bratske narode i firme a ne firmu sa mračnog zapada koji nam stalno radi o glavi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: