Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 24. 3. 2020.

| Ekonomija

Vučić optužio “Nais”, iz hotela se izvinjavaju i kažu da otpuštanja neće biti

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Hotel Nais
"Nais" otpustio radnike i ostao bez pomoći; Foto: V. M. R.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je građane putem Instagrama da je, kako piše, vlasnik hotela “Nais” Ivica Tončev otpustio 60 odsto radnika i da neće dobiti državnu pomoć. Tončev, koji je uvek tvrdio da su vlasnice hotela njegove ćerke, bio je nedostupan za komentar, a u hotelu se izvinjavaju predsedniku i radnicima i kažu da otpuštanja neće biti.

Od počasnog gosta do strogog oca - tako se u jednoj rečenici može opisati odnos predsednika Vučića prema hotelu “Nais”.

Otvaranje hotela Nais-foto-Vanja Keser (18) Nekada hvalio, a danas kritikuje; Foto: Vanja KeserOn je pre svega nekoliko meseci bio počasni gost na otvaranju rekonstrusanog hotela kada je i pozvao menadžment da nastavi sa radom i da, kako je rekao, uradi i dodatne sadržaje.

Pošto je gospodin Dragan Marković Palma ovde, ja očekujem da napravite mnogo veći i lepši akva-park od njega - rekao je tada Vučić.

Međutim, danas je promenio stav kada je, kako kaže, saznao da “Nais” otpustio veći deo zaposlenih u jeku pandemije i borbe sa virusom korona.

Molim poslodavce da čuvaju svoje radnike.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić je juče najavio ekonomske mere za privrednike i preduzetnike, pre svega za sektore turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva koji zbog virusa i vanrednog stanja najviše gube.

Tom prilikom je zamolio sve da ne otpuštaju radnike, jer kako je rekao, oni koji otpuštaju neće moći da računaju na pomoć države.

Da li je i koliko radnika otpušteno iz “Naisa” novinari nisu mogli da saznaju, jer je Ivica Tončev, kojeg je Vučić označio kao vlasnika, nedostupan na broj poznat redakciji.

Otvaranje hotela Nais-foto-Vanja Keser (23) Tončev uvek govorio da su vlasnice njegove ćerke; Foto: Vanja KeserInače, iako je i sam bio glavni na otvaranju, Tončev je uvek govorio da su vlasnice hotela njegove ćerke.

Zvanični podaci iz APR-a kažu da su one zapravo manjinski vlasnici sa ukupnim udelom od 36%, dok je zvanični zakonski zastupnik Dejan Momčilović. Iz hotela za Južne vesti kažu da se pre svega izvinjavaju Vučiću i radnicima "koji su se uznemirili zbog mogućnosti da izgube svoja radna mesta, kao i svima koji svakodnevno ulažu ogromne napore u borbi protiv koronavirusa".

Nakon reakcije predsednika Vućića, a svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Srbija odlučili smo da uprkos ekonomskim gubicima koji nam predstoje ipak sve radnike ostavimo na platnom spisku hotela, nezavisno od radnog statusa, do kraja vanrednog stanja. Odlučili smo da sačuvamo sve svoje radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koje dolazi nakon pobede nad koronavirusom - poručuju iz hotela.

Dodaju i da teško vreme zahteva solidarnost svih i da oni žele da pokažu da će uvek biti uz Srbiju.

Podsetimo, pojedini hoteli odlučili su da u vreme borbe sa koronavirusom svoje kapacitete ustupe državi, a jedan od njih je hotel “New city” čiji je vlasnik Novica Tončev, Ivičin rođeni brat.

Sve o borbi sa korona virusom na jugu Srbije pročitajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja licno

    13:57 // 7. 4. 2020.

    Takva vam je situacija uglavnom u ugostiteljstvu.Njima ne treba korona da bi otpustili radnike.Cim ih zatvori inspekcija na sve nedelje ili vise odmah se otpustaju radnici.Katastrofa

  • Dzamutka

    07:09 // 25. 3. 2020.

    Ima tu druga prica- Nais i pre korone lose radi ! Mnogo ulozeno,malo se vraca ! Na auto- putu napravljen raskos,gde putnik svrati popije
    i pojede nesto eventualno prespava ? Mislilo se da ce novokomponovane nislije da prave svadbe i veselja i da hrle? Na silu oterana komunalna preduzeca da slave N.god, ali sve je to sitno,na rate !8 Mart slabo,zbog korone nema veselja. I,selski,udri po radniku !

  • Mina Tosic

    23:26 // 24. 3. 2020.

    Nadam se da ce se svi radnici posle svega ovoga vratiti na svoja radna mesta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: