Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 24. 2. 2017.

| Ekonomija

Vučić položio kamen temeljac “Leonija” u Nišu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Vucicleoni-foto-VanjaKeser
Vučić na otvaranju gradilišta nemačke fabrike; foto: Vanja Keser

Nemačka fabrika “Leoni”, koja bi u Nišu trebalo da uposli oko 2.200 radnika, počela je sa izgradnjom na parceli preko puta niškog zatvora.

Svečanom postavljanju kamena temeljca, između ostalih, pisustvovao je premijer Aleksandar Vučić koji je istakao kako je “Leoni” najveći poslodavac u Srbiji.

S obzirom na to da u fabrici “Leoni” u Prokuplju i Malošištu radi preko 5.000 radnika, kada krene sa radom i ovaj pogon, u kojem bi, prema ugovoru trebalo da bude zaposleno 2.200 radnika, ova fabrika će sa svojih 7.500 radnika biti najveći poslodavac u Srbiji - kazao je Vučić.

Vučić se nada da će fabrika biti završena do kraja juna i da će vremenom u njoj posao pronaći i veći broj radnika od dogovorenog.


Subvencije za “Leoni” oko 6.4 miliona evra

otvaranje Leonija Spremni da postave kamen temeljac; foto: JVVučić je ocenio da je Srbija na “dobrom ekonomskom putu”, pa ima više novca za subvencionisanje stranih investitora.

“Leoniju” je dato je oko 6.4 miliona evra, što ako se raspodeli na radnike, ispada oko 2.800 evra po radniku - rekao je Vučić.

On je podsetio da je Vlada Srbije “dala dobre subcencije” za “Džonson elektrik”, ali i za druge strane fabrike otvorene u Nišu.

Vučić je kazao i kako je srećan, jer će "za godinu dana sve fabrike u Nišu koje rade, biti one koje je on otvorio".


Bulatović: “Leoni” je kao vetar u jedra

bulatovic-foto-vanjaker Za gradonačelnika Niša "Leoni" je "kao znak"; foto: Vanja KeserGradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom polaganja kamena temeljca istakao je kako je veoma srećan zbog otvaranja ove fabrike.

“Leoni” je kao dobra vest, kao znak, kao dobar vetar u jedra - ocenio je Bulatović.

U budućnosti će, kazao je Bulatović, u Nišu biti “još kompanija, mnogo fabrika i mnogo bitnih stvari”.

Polaganju kamena temeljca, između ostalih, prisustvovao je i ministar privrede Goran Kneževeć, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, rukovodstvo "Leonija", ali i ambasador Nemačke Aksel Ditman, koji je kazao kako je "toliko često u Nišu da planira da preseli kancelariju o ovaj grad".

Podsetimo, ugovor o izgradnji fabrike “Leoni” u Nišu potpisan je oktobra prošle godine, kada je Vlada Srbije zasedala u Nišu.

 

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovanović Jelena

    11:25 // 10. 3. 2017.

    Gde mogu da se javim da konkurisem za posao u ovoj novoj fabrici?

  • Superhik

    14:58 // 26. 2. 2017.

    Mnogo dobro investira ovaj AV, ko da su njegove pare, pa das nemcu 6,5 mil eur a on nama 200 eur plate radnicima....odlicna matematika. Izgleda da nase domace kompanije i privatnici nemaju pojma da iskoriste ove povoljnosti i za njih NEMA Subvencije!

  • Odbojkasica

    22:31 // 25. 2. 2017.

    Volela bih da neko konacno objavi koje i kakve uslove mora da ispuni investitor da bi dobio subvencije od drzave? Kako stvari stoje ta sredstva sadašnja vlast deli kako hoće i kome hoće, još nisam čula da je subvencije dobio neki domaći privrednik, bar ne u tom obimu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: