Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 1. 10. 2018.

| Ekonomija

Vučić poručio predsednicima opština na jugu da mu pišu pisma kako bi pospešili razvoj regiona

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vučić-sastanak,-Niš-septembar-2018;-foto:-Vanja-Keser
Vučić nije naveo koje nove projekte građani juga Srbije mogu da očekuju; foto: Vanja Keser

Nakon otvaranja fabrika, predsednik Aleksandar Vučić je u Nišu razgovarao sa načelnicima okruga i predsednicima opština sa juga Srbije, kojima je poručio da mu pošalju pismo i najavio da će nakon toga videti šta bi moglo da se radi kako bi se ovaj region razvijao. Nove projekte nije najavio, ali je podsetio na stare koji su “pri kraju”.

Vučić je rekao da mu je petak bio 18. dan u Nišu, prema računici gradonačelnika Darka Bulatovića i dodao da mu je tu “100 puta lepše nego u Njujorku”, jer je sa svojim narodom i radi nešto.

Dugo je Vučić razgovarao sa predstavnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga i predsednicima njihovih opština, kako je sam rekao, a zasedali su "usred" izložbe Pikasovih dela, koja je bila postavljena u Oficirskom domu. Međutim, nije pojasnio šta je na sastanku sa njima dogovoreno i koje projekte "južnjaci" mogu da očekuju. VAK-0983 Vučić nije naveo koje nove projekte građani juga Srbije mogu da očekuju; foto: Vanja Keser

Ipak, rekao je da je zamolio sve predsednike opština “da mu pošalju pismo” i da će nakon toga da sedne sa predsednicom Vlade Anom Brnabić da bi videli koji su dodatni programi za jug Srbije.

Da ga još ubrzamo i razvijamo, da još više radimo na razvoju ovih 5 okruga, jer oni predstavljaju život za Srbiju. Ako ostanemo bez stanovništva, ako ostanemo bez industrije, ako ostanemo bez dece koja znače budućnost, džaba nam i putevi, džaba nam sve drugo što radimo za našu zemlju - dodao je Vučić.

Nakon sastanka je naveo da fiskalna situacija mora da se popravi u Leskovcu i Vranju i da će sa njima imati posebne sastanke, a osim auto-puteva čija je izgradnja "pri kraju", rekao je da bi ubuduće na jugu trebalo izgraditi gasnu mrežu zbog stranih investitora koji to traže.

Sve veći broj investitora traži priključak za gas, što mi nismo bili u situaciji ranije ni da razmišljamo o tome, vrlo je skupa gasna mreža, ali danas smo u prilici da o tome razmišljamo i da to isporučimo u godinama koje su pred nama - najavio je Vučić.

Predsednik Srbije je pohvalio Vladičin Han koji je, kako kaže, bio jedna od 3 najsiromašnije opštine i sa najnižim prihodima u Pčinjskom okrugu, a danas je najsnažnija po visini primanja. To pokazuje, dodao je, kako se situacija u pojedinim opštinama menja kada dođu strani investitori. VAK-1044 Vučić nije naveo koje nove projekte građani juga Srbije mogu da očekuju; foto: Vanja Keser

Ponovio je i da će pre kraja godine biti gotov južni krak ka makedonskoj granici i istočni krak Koridora 10, ali da “još mnogo fabrika moramo da dovedemo u mala mesta”.

Vučić je ponovo najavio da će u Niš da organizuje velike skupove, a sada je rekao da bi u ovom gradu mogao da se održi veliki ekonomski forum, možda i uz podršku Klausa Švaba, predsednika Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koga će pokušati da dovede.

Osim svih fabrika u Nišu koje su, kako je rekao, njegove pobede, naveo je i da je za godinu i po dana u njima zaposleno 7.500 ljudi, što je još jedna njegova pobeda, odnosno "pobeda onih koji su vodili politiku ozbiljnosti i odgovornosti", jer je nekada u ovom gradu radilo samo nekoliko fabrika, a danas ih ima mnogo.

U svakoj sam učestvovao u tim pregovorima od početka, u kamenu temeljcu i na kraju otvaranju. I nije kraj, nastavićemo sa tim, kao što ćemo pre kraja godine da otvorimo i krak ka Pirotu i bugarskoj granici i ka Skoplju i Solunu, a verujem da ćemo sad krenuti u radove Niš - Pločnik ka Toplici i kasnije ka Prištini i Draču i mislim da će to predstavljati za Niš nešto od dodatnog značaja. Niš će biti centar i raskrsnica mnogih stvari - ponovo je najavio Vučić.

Podsetimo, Vučić je pre dva dana otvorio fabriku Cumtobel u Suvom dolu, a sutradan i IMI u Niškoj Banji, a ponovo su zbog njegovog dolaska u Niš "mobilisani" zaposleni u javnim preduzećima i Gradskoj upravi, kao i nastavnici niških škola i dočekala ga je "reka autobusa" u kojima su bili ljudi iz svih okolnih mesta, uz poruku "Dobro došao predsedniče". Prilikom posete Nišu najavio je da se pregovara sa kompanijom "Air Serbia" da uvede letove do svetskih destinacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Muza

    13:45 // 3. 10. 2018.

    Sta ce biti sa Vojvodinom kad se"izmuze"Srbija na koji je Vojvodina kukala kako idu pare za Beograd a isle su i idu za Budimpestu?Hoce li biti referenduma za nezavisnost?

  • dragoljub stamenković

    09:05 // 2. 10. 2018.

    Znate kome se pišu pisma i ko piše pisma ?
    ***Onom koji je daleko od svojih,oni koji su daleko od svojih.***

  • Ehehe

    00:32 // 2. 10. 2018.

    Pa ovi tvoji su na nivou bojanke. Prvo im podeli bojice,a posle tek ide kosa tanka I uspravna debela. Bitno je da znaju da tapsaju I da ti se uvlace,mani ih opterecujes jos I da uce slova!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: