Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 16. 4. 2016.

| Ekonomija

Vučić svečano otvorio praznu halu "Džonson elektrik" u Nišu

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Svečanost
Svečano otvaranje hale; Foto: JV

Premijer Srbije Aleksandar Vučić presekao je vrpcu nove hale "Džonson elektrik" u Nišu, najavljujući da će u niškim pogonima te fabrike do 2020. godine raditi 3.400 ljudi, 2.900 više nego danas.

Aleksandar Vučić Nove hiljade radnih mesta do 2020. godine; Foto: Vanja KeserU prisustvu direktora operacija "Džonson elektrik" za Evropu, Lorana Kardona i gradskih čelnika najavljeno je značajno povećanje proizvodnje u pogonima fabrike u Nišu.

Pored dosadašnjih 15 miliona evra koje je navodno uložila kompanija iz Hong Konga i 6.7 miliona koje su dali poreski obveznici Srbije, čelnici "Džonson elektrik" najavljuju dodatnih 50 miliona evra ulaganja.

Mi danas u Nišu proizvodimo 250.000 motora na mesečnom nivou, a po završetku druge faze očekivana proizvodnja će preći 5 miliona motora mesečno - kažu u ovoj kompaniji. Proizvodnja U planu širenje kapaciteta fabrike; Foto: Vanja Keser

Ova kompanija, kako je saopšteno, trenutno zapošljava oko 600 ljudi, dok je planirano da do kraja godine povećaju na 1.000.

Onda će proporcionalno rasti iz godine u godinu, kako bi tokom 2021. dostigao broj od 3.400 radnika - kažu u fabrici.

Ocenjujući da je niški pogon "Džonson elektrika", kako je rekao "možda najbolja fabrika koju Srbija ima", premijer Vučić je celu investiciju nazvao "velikim čudom".

Od početka sam bio prisutan u pravljenju ovog, sada već mogu reći ne malog, nego velikog čuda, koje će Nišu i Nišlijama vratiti staru slavu i doneti prestiž kakav nisu mislili da je moguće da se ponovo dogodi, a mnogim nevernim Tomama pokazati da je moguće da napravimo veliki rezultate - rekao je Vučić.

Dok su se čelnici fabrike i Vlade Srbije obraćali novinarima i gostima sa bine, sa jedne njene strane bili su "stari" pogoni, otvoreni septembra 2009, dok je sa druge strane bila potpuno prazna hala. Pretpostavlja se da će upravo tu kompanija iz "Hong Konga" širiti svoju proizvodnju.

Džonson elektriks Prazna proizvodna hala i najava novih zapošljavanja; Foto: JV

Podsetimo, odlukom gradskih vlasti avgusta 2013. godine je ovoj kompaniji poklonjeno zemljište nedaleko od niškog aerodroma. Već septembra iduće godine fabrika je otvorena.

U međuvremenu "Džonson elektrik" je zatražio da dobije besplatno još zemljišta, najavljujući nova zapošljavanja, februara ove godine su gradske vlasti to odobrile.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanović

    17:25 // 18. 4. 2016.

    Sve je to Perišić obezbedio i lepo pripremio

  • Mr Reki

    12:37 // 18. 4. 2016.

    U Vranju je otvarao fabriku koja već radi, kod nas dve koje će za nekoliko godina da prorade (Johnson i EI Čegar).
    Simpatično, ali prazno - baš kao i obećanje u pustoj hali. Između vizije i iluzije je vrlo tanka linija. Cela Srbija po njoj hoda.

  • sasa petrovic

    02:10 // 18. 4. 2016.

    Savest se budi ! Dosta je bilo ovog CIRKUSA!!!
    Mnogim pametnim Nislijama je vec prekipelo i
    jedva cekaju 24 da sklone ovog``Dzokera``sa grbace ...!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: