Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 28. 9. 2018.

| Ekonomija

Vučić u Nišu danas otvara "Cumtobel", a sutra "IMI"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
cumtobel
Vučić: Popio sam čašicu rakije kad je Cumtobel pristao da dođe u Niš; foto: V. Keser

U dva dana u Nišu će svečano svoje pogone otvoriti dve fabrike - danas će to biti austrijski Cumtobel koji proizvodi rasvetu, a sutra filipinski IMI koji pravi automobilske komponente. Na obe ceremonije, pored direktora kompanija i lokalnih vlasti, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Austrijska fabrika počela je da se gradi u Nišu pre više od godinu dana, nedavno je završena i u julu je pokrenut deo proizvodnje. U njoj trenutno radi 350 radnika, a prema ranijim najavama iz kompanije, postepeno će povećavati “lokalnu radnu snagu” u narednih 3 do 5 godina.

U dugoročnoj perspektivi novi proizvodni pogon u Nišu će da osigura kapacitet za 1.100 zaposlenih koji će raditi u indirektnom korporativnim i direktnim radnim pozicijama u proizvodnji - saopštili su ranije iz Cumtobela.

Ova fabrika biće otvorena danas u 14 sati, dok će u subotu u 10 sati biti otvoren pogon fabrike IMI u Niškoj Banji.

IMI bi u narednih 10 godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi, što je predviđeno ugovorom koji su potpisali ministar privrede Goran Knežević i izvršni direktor kompanije Žil Bernar.

Kako je ranije najavio premijer Aleksandar Vučić, ova kompanija će dobiti subvencije od 6.800 evra po otvorenom radnom mestu.


Gradonačelnik Bulatović: Veliki vikend i veliki praznik za Niš

cumtobel Bulatović juće proveravao da li je sve spremno za otvaranje; foto: zvanični sajt Grada NišaKako bi se uverio da je sve spremno za današnju ceremoniju, gradonačelnik Niša Darko Bulatović juče je obišao fabrike Cumtobel i IMI, a napomenuo je da će u ove dve kompanije uskoro će ući blizu šest stotina novih inženjera.

Ovo će za Niš biti veliki vikend i veliki praznik, rekao bih. Ovo će biti peta i šesta fabrika koje se otvaraju u poslednje dve godine u Nišu. To je jako značajno za grad koji ne pamti toliko značajnu podršku Države, Vlade, lično rredsednika Republike - rekao je Bulatović.

Gradonačelnik je rekao da će filipinski investitor u narednih 10 godina uložiti 30 miliona evra, te da će zaposliti i veliki broj inženjera i visokokvalifikovanih ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Vasilev

    08:59 // 6. 11. 2018.

    Kako nije sramota Niski parking servis,,, 5.11.2018. celog dana ispred kalce na uglu karadjiceve i nikole pasica stoji u raskrsnici bmv 3, kamioni parking servisa prolaze pored njega...a onda ih vidis da nose reno 4 koji ne vredi ni 100 eura....strasno.....

  • Posmatrac

    23:27 // 28. 9. 2018.

    Jao, sve sam se najezio! Veliki Vodja ponovo u nasem gradu- ponovo otvara jedne te iste fabrike! DIIIIVNOOOOO!!!!

  • Tivat

    18:03 // 28. 9. 2018.

    Neko mora biti i dvorska luda,pogotovu ako je nepismen!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: