Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 10. 12. 2021.

| Ekonomija

Vučić u Ražnju obišao školu i najavio potencijalno otvaranje fabrike

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vucic i mediji
Nova obećanja za Ražanj; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Na putu za Niš predsednik Srbije Aleksandar Vučić svratio je u Ražanj. Obišao je renoviranu školu “Ivan Vušović”, a razgovarao je i sa predstavnicima mesnih zajednica. Pored obećanih infrastrukturnih projekata, Vučić je ostavio mogućnost za otvaranje fabrike Jugoimport SDPR-a u ovoj opštini Nišavskog okruga.

U društvu ministra sporta Vanje Udovičića, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, ali i direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem, Vučić je obišao obnovljenu školu čija je rekonstrukcija počela još 2016. godine.

Pokazivao je fotografije i govorio kako je škola ranije izgledala.

Ovako je sve to izgledalo, a pogledajte danas kako izgleda. 181 školu smo uradili samo preko Kancelarije za javna ulaganja, a to je 20 milijardi dinara ulaganja. Plus nešto što su radile lokalne samouprave, plus Ministarstvo prosvete - rekao je Vučić.

Škola je dobila i novu fiskulturnu salu, a predsednik Srbije je obećao i autobus za učenike koji putuju iz okolnih sela.

Ipak, najviše brine nezaposlenost, pa bi jedna fabrika, kako je rekao, bila spas za Ražanj. Zato je spreman da razgovara sa liderom u vojnoj industriji Jugoimportom SDPR o mogućnostima da deo svoje proizvodnje pokrenu i u Ražnju.

Ako je moguće da razgovaramo sa Jugoimportom, kao što smo u Kuršumliji uradili gde se vidi da su ti ljudi izuzetno produktivni i da rade na skapanju “Miloša”, dakle da vidimo sa njima… U nedelju imamo sastanak kompletne vojne industrije u Nišu pa ćemo da vidimo šta to možemo da uradimo - rekao je Vučić.

Pored industrije, najavljeno je i ulaganje u kanalizacionu mrežu u 3 sela ove opštine, kao i kontrola vodovodne mreže koja ima gubitke veće od 50%.

Podsetimo, Vučić će narednih dana boraviti u Nišu, a već večeras ima sastanak sa gradonačelnicom i predsednicima opština Nišavskog okruga dok je vikend, prema najavama, posvećen vojsci.

U Nišu ga čeka i veliki bilbord na "Ambasadoru" koji još nije završen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    07:01 // 12. 12. 2021.

    Kakve veze ima potencijalno otvaranje fabrike sa rublikom" ekonomija" ?
    Otvorite novu rubliku -" neuspunjena predizborna obecanja i lazi" !

  • Smuk

    16:50 // 10. 12. 2021.

    Taj deo auto-puta je vrlo nezgodan , pogotovo zimi. Ne kaže naš narod za džabe : "Najopasnije je kada je Mečka ispred tebe a Ražanj od pozadi" !

    • Ђраган Дилас

      20:45 // 10. 12. 2021.

      А, бе, Смуче, уфитиљил си га некаквО! Куде је бриткос, да не рекнем оСтрица у коментари?! Позив на револуцију, најмање, а ти, мачћа, Ражњ, овој, оној... Ил ја не разумЕ дубину од твојЕ излагање?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: