Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:21, 11. 9. 2023.

| Ekonomija

Vučić u utorak u Brzom Brodu obeležava početak izgradnje fabrike "Palfinger"

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić
Vučić ponovo na obeležavanju početka izgradnje fabrike u Nišu; foto: JV / Jelena Mišić

Austrijsku kompaniju Palfinger, koja se bavi proizvodnjom inovativnih rešenja za kranove, posle brojnih najava, konačno počinju da grade u Nišu, a na obeležavanju početka radova će u utorak, 12. septembra u naselju Brzi Brod biti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavili su iz njegovog kabineta.

Firma koja je aktuelnoj vlasti često "kec iz rukava" kada se hvali novim investicijama, austrijski Palfinger, stigao je u Niš i počinje njegova izgradnja, a najavljeno je da će sa radom početi sledeće godine i u naredne 3 zaposliti oko 375 ljudi.

Kompanija koja se bavi proizvodnjom inovativnih rešenja za kranove i sisteme podizanja najavila je i da će investirati 35,5 miliona evra u novo postrojenje u Nišu, a početak izgradnje neće proći bez predsednika Vučića.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike PALFINGER, u utorak, 12. septembra 2023. godine, u 10.00 časova - najavili su iz njegovog kabineta.

Da će uskoro početi izgradnja Palfingera u blizini niškog Cumtobela u naselju Brzi Brod, najavio je nedavno i sam Vučić, nabrajajući koliko je fabrika u Nišu lično doveo i otvorio.

Palfinger je firma koju već dugo najavljuje i gradska i republička vlast, treća koja se u Nišu gradi u mandatu gradonačelnice Dragane Sotirovski, ali je pitanje da li će i ona početi sa radom do njenog kraja, s obzirom na to da Šinju nije zvanično otvorena i još traje probna proizvodnja, a još se gradi i ne radi ni Jusei mašineri koja je njen dobavljač.

Vučić je za Niš najavio i fabriku Ariston, a Sotirovski do kraja godine i češko-belgijsku kompanija VGP koja se bavi iznajmljivanjem industrijskog prostora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Тања

    12:18 // 12. 9. 2023.

    Људи моји да га окивате у голо злато! Нема дана да он нешто не отвара,започиње да гради и обилази. Одакле му сва енергија а још колико обавеза предсједничких он има,да је чаробњак па је пуно.
    Сада да има закона све оне звиждаче натјерати да копају канале најновијом изградњом ауто пута да се добро издувају!

    • Naissus

      21:09 // 12. 9. 2023.

      Okovao je on sam sebe, DRŽAVNIM zlatom iz Majdanpeka. Sve dok ima ko da bleji, neće njemu loše biti

    • Гага

      15:51 // 13. 9. 2023.

      Браво за Тању...најзад и један нормалан,уравнотежен коментар,у мору Малициозности ...

  • Srba

    10:09 // 12. 9. 2023.

    ‘ajde sad Brzobrodjani, kad ste toliko revoltirani, skupite se ponovo-al’ u što većem broju, pa mu svi pokažite Midlfinger.

  • Ivan

    08:31 // 12. 9. 2023.

    Evo ih iz Gorice kose travu od Matejevačkog puta do B. Broda a saobraćajci na 20 metara jedan od drugog.

    • Srba

      10:07 // 12. 9. 2023.

      Pa mora sve da se nalicka kad veliki vodja dolazi! Kao u Severnoj Koreji. Izdala nameštenica iz Dobrujevac hitno naredjenje!

    • ne li ti reko

      11:32 // 12. 9. 2023.

      Kad bi radnici iz Mediane ,bar jednom mesečno, bili agilni kao ovo jutro, varoš bi bila čista, skupiše sve kese i papiriće, kosi se trava, rade metle i četke... Ili daleko bilo, da parizer dolazi bar jednom mesečno, da se malo lecnemo od đubrišta. trebalo je da ga prošetaju i do banjskog mosta, da sklone silne divlje deponije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: