Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 17. 12. 2017.

| Ekonomija

Vučić zahvalio Bogu što je dao subvencije "Cumtobelu", ali ne zna kolike

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
vucic
"Oko 8 miliona evra ukupne subvencije"; foto: Vanja Keser

Iako ne zna tačno koliko para je Srbija dala fabrici za izgradnju LED svetala Cumtobel za novootvoreno radno mesto u Nišu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom današnje posete, zahvalio se Bogu što su pare date, jer bi u suprotnom, kako je rekao, ova fabrika otišla kod nekog drugog.

Značajne subvencije je, rekao je Vučić, država dala austrijskom Cumtobelu, ali nije znao tačno koliko po radnom mestu, već je rekao da se radi o ukupnoj sumi od “8 ili 9 miliona evra”.

Sad ja da sam znao, ali nisam znao, koliko. Oko 8 ili 9 miliona smo dali za Cumtobel. Hvala Bogu da smo dali, da nismo dali oni sad ne bi bili ovde, bili bi na nekom drugom mestu - rekao je Vučić.

Susedne zemlje nam, dodaje predsednik, predstavljaju “žestoku konurenciju” i zbog toga, kaže, Srbija, između ostalog, investitore privlači parama.

Da biste ih privukli, morate da ponudite najbolje uslove. A šta mislite da su najbolji uslovi za njih. To su dobri i marljivi ljudi, tu je i novac naravno - istakao je Vučić.

Za prethodnu vlast Vučić je rekao da su smatrali da investitori dolaze “jer su mnogo lepi”, što je, dodaje, bila greška.

Podsetimo, Dojče vele je pisao da je država Srbija dala 50.000 evra po radnom mest Cumtobelu. Međutim, Vučić je to tada ocenio kao “lupanje gluposti”, ali nikada nije rekao koliko subvencije tačno iznose.

Inače, kako je najavio, fabrika Cumtobel će početi sa radom krajem maja 2018. godine, za kada je zakazano otvaranje prvog pogona. Rekao je i da će u njoj raditi 1.100 radinka, ali nikada nije precizirao do kada se očekuje da svi oni dobiju posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aca

    16:56 // 22. 2. 2018.

    ako ima 200 zaposlenih, 45000e po radnom mestu. Bratee

  • Max Vespertine

    10:05 // 19. 12. 2017.

    Čekaj malo, on zahvaljuje Bogu što naše pare, sakupljene od poreza i umanjenih plata i penzija, a ne znajući tačno ni koliko, daje nekim novim robovlasnicima?

    Pa tako i moja baba može da vodi državu.

  • Ivan

    17:49 // 18. 12. 2017.

    8 ili 9 miliona? Nisu to 8 ili 9 dinara pa da nije bitno. Predsednik se baca milionima kao da ih ima u malom dzepu pa nije bitno da li 8 ili 9.

    • Radoje

      20:04 // 22. 2. 2018.

      Naravno da ima. Ti si mu dao, ja sam mu dao, svi po malo...
      Kazes oteo?
      Da je oteo, neko bi ae valjda pobunio...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: