Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 12. 12. 2020.

| Ekonomija

"Vulkan gume": Neki zaposleni ne pokazuju strpljenje i odanost preduzeću, mi radimo po zakonu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vulkan Niš
Iz fabrike tvrde da redovno izmiruju obaveze prema državi i radnicima; foto: JV

Na tvrdnje više radnika Vulkan gume u Nišu da im kasne plate i da će, kada isteknu državne subvencije početkom sledeće godine, njih 180 ostati bez posla, iz fabrike odgovaraju da redovno izmiruju obaveze prema državi i zaposlenima, ali da postoje neki radnici koji ne pokazuju strpljenje, izdržljivost i odanost svom preduzeću.

Nekolicina zaposlenih juče se okupila ispred fabrike u Nišu, ali dalje od kapije nisu mogli, jer su od septembra na kolektivnom odmoru, a od početka meseca na plaćenom odustvu, jer im je rečeno da nema potrebe za proizvodnjom.

Nisu primili dve plate, Vulkan gume im duguju novac za prevoz i topli obrok, a zamenik direktora je, kažu, potvrdio njihove sumnje da od početka 2021. godine zvanično dobijaju otkaz. Njihovo tumačenje je da baš tada i ističu subvencije koje je fabrika dobila iz budžeta Srbije.

Međutim, u odgovoru koji je novinarima stigao iz fabrike tvrde da redovno izmiruju svoje obaveze prema državi, a da informacije da dugo nisu isplaćivali zarade zaposlenima "nisu pouzdane". Vulkan Niš Ne zna se kada ni da li će se radnici vratiti na posao; foto: JV

Vulkan gume se obavezao na 150 radnih mesta i svi zaposleni su svesni trenutne situacije u fabrici, ali postoje neki zaposlenici koji ne pokazuju strpljenje, izdržljivost i odanost svom preduzeću. Vulkan gume u skladu sa zakonom ispunjava svoje obaveze prema zaposlenima u preduzeću - odgovaraju iz fabrike.

Trenutno ne rade zbog remonta, jer je u toku rekonstrukcija i popravka opreme, takođe pojašnjavaju iz fabrike, a kao razlog navode i koronavirus zbog čega je "ekonomija nestabilna i porudžbine za proizvodnju padaju".

Pogon ima veliki broj zaposlenih sa obolelim od Covida i u porodicama. Zbog toga je odlučeno da radnici ne dolaze na posao, već su kod kuće na plaćenom odsustvu radi očuvanja zdravlja i zdravlja nihovih porodica - dodaju u odgovoru.

I dok u zvaničnom odgovoru pišu da radnici redovno primaju plate, oni svedoče da su juče od zamenika direktora fabrike dobili obećanje da će im oktobarska zarada biti isplaćena sa zakašnjenjem sledeće nedelje.

Kada će im biti isplaćena dugovanja za prevoz, za koja kažu da se kreću od 100.000 dinara po radniku pa naviše, ne znaju, a to nisu precizirali ni iz fabrike. Takođe nisu precizirali do kada fabrika neće raditi zbog remonta i da li i kada zaposleni mogu da se nadaju povratku na posao.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Filip

    07:43 // 14. 12. 2020.

    Da se nadovezem samo na sve ove komentare...Dovoljno ti je da pogledas izgled kruga fabrike,cistocu, pogldajte izgled asfalta parkinga...Pametnom dosta

  • Sima

    10:54 // 13. 12. 2020.

    Preduzeće nije sekta pa da ljudi budu odani. Radnici iznajmljuju radnu snagu AKO za to budu plaćeni. Ne znam gde nalaze ove rukovodioce, vade ih iz Titovog doba očigledno..

  • Čudesni dribling

    08:47 // 13. 12. 2020.

    Važno je da pokazuju beskonačno strpljenje i odanost NJEMU!

    • Smuk

      17:12 // 13. 12. 2020.

      @Čudesni ... : Narod i pokazuje ali pojedini "izdajnici i neprijatelji" - NE !
      A to je već atak na ... znaš već !

    • Smuk

      17:17 // 13. 12. 2020.

      @Čudesni... : Koliko se sećam svi koji su dobili subvencije su u obavezi da ulažu u povećanje proizvodnje i da zaposle još "hiljade i hiljade radnika" !
      Jedino ako su pod povećanjem proizvodnje razumeli - odpuštanje radnika !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: