Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 30. 11. 2017.

| Ekonomija

"Wizz Air" na proleće ukida let do Ajndhovena

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Avion Wizz Air
Ne isplati im se let za Holandiju; Foto: JV/V. M.

Avio-linija od Niša do Ajndhovena prestaje da postoji od 21. marta sledeće godine, a kako kažu iz mađarske kompanije Wizz Air letovi ka ovom holandskom gradu nisu bili komercijalno isplativi.

Dodaju i da će "dodatne kapacitete dodeliti drugim uslugama", a osim linije ka Holandiji koju ukidaju, imaju redovne letove iz Niša ka Bazelu, Dortmundu, Memingenu i Malmeu.

Iz Wizz Air-a kažu da je ukidanje letova uobičajena praksa u vazduhoplovnoj industriji.

Frekvencije leta se menjaju u skladu sa godišnjim dobima i performansama rute. Wizz Air stalno prati performanse rute kako bi najpopularnijim uslugama omogućio najniže moguće cene. Linija Niš-Ajndhoven suspendovana je od proleća 2018. godine iz komercijalnih razloga. Kako uvek ocenjujemo nove mogućnosti koje najbolje mogu da zadovolje potrebe naših kupaca, dodatni kapacitet će biti dodeljen drugim uslugama sa većom tražnjom - navode iz kompanije.

Onim putnicima koji su već kupili karte, kako su pojasnili za portal Fly from Niš, biće ponuđeni alternativni letovi ili će im vratiti novac.

Putnici koji imaju rezervacije za letove na ovoj liniji nakon 21. marta o promeni će biti obavešteni na vreme i biće im ponuđeni alternativni letovi ili potpuni povraćaj novca uz mogućnost da povraćaj iskoriste tako da umesto celog novčanog iznosa dobiju kredit za kupovinu avio-karata za naše letove u vrednosti od 120% od originalnog iznosa - rekli su iz ove kompanije.

Podsetimo, ova linija uvedena je 1. avgusta 2016. godine. Posle novogodišnjih praznika i kompanija “Germania flug” ukida liniju Niš-Cirih, takođe iz komercijalnih razloga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihalis Emanuil

    08:27 // 4. 12. 2017.

    Porasli su smeštajni kapaciteti u Nišu i okolini i to je za svaku pohvalu ali gde su kreativni mladi ljudi da otvore sebi posao turističkim programima za svoje vršnjake iz Holandije i Švajcarske. Evo im ideja da se okupe u socijalna turistička preduzeća, ako ne mogu sami zbog nedostatka kapitala. Kreativna industrija plus socijalna kooperativnost, a naći će se i neka finansijska linija kod NSZ.

  • Kostas Gasopulos

    08:21 // 4. 12. 2017.

    Žalosno je što se ukidaju linije za Holandiju i Švajcarsku. To je, po meni, pokazatelj malih kapaciteta turističkih preduzetnika u čitavoj južnoj i istočnoj Srbiji. Prosto je meni neshvatljivo da svi u turisičkom biznisu Niša i okoline nisu od otvaranja ovih linija radili na programima kojima će dovesti holandjane i švajcarce u ovaj grad i deo Srbije. To je klijentela koja traži, ali nema ko da da

  • Jasar

    17:02 // 30. 11. 2017.

    Pa dal moze nas odvoje od sveta ?! Tragedija smo ku kuku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: