Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 9. 1. 2018.

| Ekonomija

“Wizz Air“ od novembra leti iz Niša za Beč

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
DSC-0585
"Wizz Air" preporodio niški Aerodrom; foto: Vanja Keser

Još jedna linija avio-saobraćaja sa niškog aerodroma, do glavnog grada Austrije, biće uspostavljena od 15. novembra, najavljuju iz mađarske kompanije Wizz Air. Avioni će do Beča leteti utorkom, četvrtkom i subotom, a karte će moći da se kupe već od oko 2.400 dinara.

U ovu cenu su uračunate sve takse i obavezne doplate, kao i ručni prtljag dimenzija do 55x40x23 cm, navode iz ove low-cost kompanije.

Srećni smo što danas najavljujemo našu šestu liniju iz Niša za Beč. Podvlačimo našu posvećenost regionu i radujemo se nastavku našeg plodonosnog partnerstva sa niškim aerodromom kao i otvaranju novih mogućnosti za srpske putnike koji će uskoro moći da otputuju u još jedan dinamičan evropski grad, bilo turistički ili poslovno i to po niskim cenama već od 19,99 evra ili 2.399 dinara – izjavila je PR kompanije Sorina Ratz.

U saopštenju koje je potpisala kompanija Wizz Air, sa aerodroma “Konstantin Veliki” navode da su spremni da prihvate nove putnike koji će leteti do Beča, s obzirom na to da su u 2017. dostigli cifru veću od 300.000.

Ova nova destinacija za nas predstavlja novih 45.000 putnika na godišnjem nivou što će doprineti da niški aerodrom i u budućnosti obara rekorde u pogledu broja putnika – rekao je Đurđanović.

Podsetimo, Wizz Air već ima redovne linije do Bazela, Dortmunda, Malmea i Memimgema, dok liniju do Ajndhovena ukidaju na proleće.

Inače, prema procenama koje imaju u srpskoj ambasadi u Beču, u Austriji živi oko 300.000 Srba, te bi ova linija mogla da bude komercijalno isplativa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • UniRent

    18:38 // 31. 1. 2018.

    Srbiji su potrebna dva velika aerodroma .....

  • misa

    12:17 // 10. 1. 2018.

    Bravo! Još kad bi uveli jednu liniju i za Brisel, pošto je ukunut Ajndhoven. Ima tamo dosta naših ljudi i bilo bi poželjno. Konkretno meni je deo porodice tamo i mnogo bi značilo, umesto da letimo sa aerodroma u Beogradu. Nadamo se svim srcem.
    Pozdrav

  • Danka

    09:34 // 10. 1. 2018.

    Neka Bog pozivi ove kompanije.Deca mi zive u Berlinu i svakog meseca mi neko od njih dodje cetvrtkom,a ide nedeljom.Imaju "raspored" kad ko moze i na osnovu toga kupuju karte po nekoliko meseci unapred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: