Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 13. 5. 2020.

| Ekonomija

Za 3 sata pola miliona građana se prijavilo za 100 evra

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
100 eura foto pixabay webandi
Samo pljušte prijave sa zelene stotke; foto: pixabay

Telefonske linije još nisu ni otvorene, a već je pola miliona Srba apliciralo za pomoć od 100 evra. I to, kako kažu u Ministartsvu finansija, u prva 3 sata od kako je prijavljivanje omogućeno na sajtu Uprave za trezor. Telefonske linije otvaraju se 15. maja.

Informacije o državnoj pomoći od 100 evra od samog objavljivanja bile su najinteresantnije građanima, a da su rešeni da tu pomoć i iskoriste pokazali su već u prvim satima u kojima je prijavljivanje bilo omogućeno.

U toku prva tri sata pola miliona građana Republike Srbije se prijavilo za isplatu novčane pomoći u iznosu od 100 evra preko portala Uprave za trezor, na veb adresi idp.trezor.gov.rs - kažu u Ministartsvu.

Pravo na ovu pomoć imaju svi građani Srbije koji su bili punoletni do donošnje Uredbe 24. aprila ove godine. Potrebno je da imaju važeću ličnu kartu i aktivno prebivalište u Srbiji.

15. maja ujutru, kako kažu u Ministarstvu, biće poznat i broj telefona za prijavu, a tada će i linije biti otvorene za sve zainteresovane građane.

Tog dana počeće i automastka isplata po 100 evra penzionerima i primaocima novčane socijalne pomoći.

Podsetimo, ove uplate su deo mera Vlade Srbije za pomoć građanima i privredi zbog pandemije virusa korona i vanrednog stanja. Prvobitna najava je bila da će ovaj novac dobiti svi, ali je kasnije odlučeno da 100 evra legnu na račun samo onima koji potraže, suštinski, svoje pare iz budžeta.

Ovu odluku je kritikovao Fiskalni savet, jer kako su rekli to je “najveća i nepovratna greška u budžetu”.


“Ne davimo Beograd”: Uzmite po 100 evra da ih SNS ne zloupotrebi

Udruženje građana “Ne davimo Beograd” pozvalo je građane da se prijavljuju za pomoć od 100 evra, jer kako kažu, postoji verovatnoća da novac SNS zloupotrebiti.

Postoji velika verovatnoća da će Srpska napredna stranka i njeni sateliti zloupotrebiti ovaj novac za finansiranje svojim kriminalnih aktivnosti, kao što su plaćene bakljade, angažovanje batinaša, rušenje objekata i uništavanje prirode i ostala održavanja funkcionisanja režima koji ide ka diktaturi - kažu u ovoj organizaciji.

Takođe, pozivaju sve građane i građanke, da ukoliko im novac nije preko potreban, ceo iznos ili deo iznosa doniraju u humanitarne svrhe ili za potrebe borbe protiv režima Srpske napredne stranke.

Ono što je do sada poznato je da ministri neće uzeti ovu pomoć, a NIN je pisao da je poruka sa uputom da se odreknu pomoći zbog patriotizma stigla i pripadnicima BIA.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    11:20 // 15. 5. 2020.

    To je samo dokaz koliko se lepo zivi u ovoj naprednoj Srbiji

  • Violeta zivanovic

    10:25 // 15. 5. 2020.

    Kad mozemo podici 100 evra?

    • Sablja 2

      08:24 // 16. 5. 2020.

      Toliko li je teska ta novcanica ,da mora vise vas da je dize ?

  • Sablja 2

    11:41 // 14. 5. 2020.

    Srbija je to,brale ! Na kraju,sve se svede na pare, dal se umire, vencava, radja ! Mi mislimo iz stomaka ! Idemo dalje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: