Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 17. 7. 2022.

| Ekonomija

Za 37 nezaposlenih u Medveđi 6 miliona dinara kroz javne radove

Autor:M. M. Izvor:Južne vesti
Medveđa
Radovi će trajati u naredna 4 meseca; foto: M. M.

U naredna 4 meseca, a sve dok budu trajali javni radovi u Medveđi, na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja, uređenja javnih površina i otklanjanja komunalnog otpada biće angažovano 37 nezaposlenih, saopštavaju iz Opštine.

Kako navode, vrednost javnih radova iznosi 6 miliona, od čega je 3 miliona izdvojeno iz opštinske kase, dok drugu polovinu finansira Nacionalna služba za zapošljavanje.

U JKP Obnova biće njih 11, na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja i uređenja javnih površina, zatim u Domu zdravlja Medveđa 9 radnika, na održavanju i zaštiti životne sredine, čišćenju kruga, ordincija i otklanjanja komunalnog otpada na već određenom skladištu - kažu iz Opštine.

Preko Turističke organizacije 12 nezaposlenih radiće na uređenju turističkih destinacija na teritoriji Opštine Medveđa, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji 5 radnika na čišćenju i održavanju banjske reke, parkovskih površina i sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnih izvora u Sijarinskoj Banji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:00 // 18. 7. 2022.

    Objasnite mi, sta je ovde " ekonomija" ? Deljenje bede u provinciji, dok politicari na vlasti pleve ? Jel ovo za ponos jugu Srbije ?

  • citalac

    20:08 // 17. 7. 2022.

    37 ljudi ako deli 6.000.000 u periodu od 4 meseca=>svako od njih dobija 40.540 din bruto. kad se odbiju porezi i doprinosi? to je oko 26.000 dinara neto.

    bolje i to nego da nista ne rade.

    • Var tehnolog

      18:44 // 18. 7. 2022.

      Da, samo si trebao da napises, " cuti, kad su i to dali" ! Za ovu bedu, koja se Beogradu i Vojvodini ne sme ni ponuditi, obavezna je sns knjizica !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: