Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 28. 8. 2020.

| Ekonomija

Za deset dana počinje obnova vranjske bolnice vredna oko 12 miliona evra

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja Vranje
Radovi počinju za deset dana i trebalo bi da traju naredne dve i po godine; foto: M. D. /JV

Vranjanci bi u naredne dve i po godine trebalo da dobiju Bolnicu u kojoj će sve službe i odeljenja biti pod jednim krovom, a izvođači bi, prema rečima prvog čoveka Vranja, trebalo u narednih deset dana da krenu sa radovima. Početak obnove vranjske bolnice bio je planiran za april ove godine, a zatim je i predsednik Vučić najavio početkom meseca da je Vranje među 4 grada u Srbiji gde će se raditi obnova bolnica.

Bolnica Vranje Radiće se rekonstrukcija starih objekata i dogradnja novih; foto: Grad Vranje Kako piše na zvaničnom sajtu Grada, gradonačelnik Slobodan Milenković je potpisao Odluku o dodeli ugovora o rekonstrukciji bolnice sa konzorcijumom izvođača radova i u narednih 10 dana se očekuje da radovi počnu.

Biće izgrađen centralni hol, novi objekat, koji će biti glavni ulaz u rekonstruisanu i obnovljenu Bolnicu. Tu će biti smešteni infopult sa polikliničkim i internističkim ambulantama. Planira se i nadogradnja postojećih paviljonskih jedinica, odnosno nadogradnja objekata iznad ortopedskog, urološkog, očnog i internog odeljenja. Rekonstrukcija obuhvata oko 14 hiljada metara kvadratnih prostora, a vrednost ugovora je milijardu i 391 milion dinara - rako je Milenković.

U skladu sa potpisanim ugovorom, dodao je, rok za završetak radova je 730 radnih dana.

Bolnica Vranje Rekonstrukcija obuhvata oko 14 hiljada metara kvadratnih prostora, a vrednost ugovora je milijardu i 391 milion dinara; foto: Grad Vranje Izvođači radova su preduzeće DHC Inženjering iz Beograda, Gat iz Novog Sada, Graditelj NS i Tehnoinženjering 1992 takođe iz Novog Sada, sa podizvođačem Securiton iz Beograda.

Početak radova najavio je i predsednik Aleksandar Vučić početkom meseca, a kako je rekao obnova paviljonskog dela stare Bolnice u Vranju je jedna od 4 u Srbiji koje će biti obnovljene i reč je o punoj obnovi i ogromnim ulaganjima.

Kako je najavljeno februara, plan je da Vranje dobije bolnicu u kojoj će sve službe i odeljenja biti pod jednim krovom, sa kompletno sređenim trokrevetnim sobama i posebnim toaletima. Radiće se rekonstrukcija starih objekata i dogradnja novih.

Rekonstrukcija bolnice finansira Evropski progres i Kancelarija za javna ulaganja. Bilo je planirano da radovi krenu na proleće, a prvi najavljeni rok za završetak 450 radnih dana.

Podsetimo, kako je direktorka Zdravstvenog centra rekla za Južne vesti, rad će se mnogo razlikovati u periodu rekonstrukcije, broj kreveta će biti manji, pa će morati da se vodi računa u primanju pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: