Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 6. 11. 2018.

| Ekonomija

Za dve nedelje kamen temeljac za niški Naučno-tehnološki park

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
tehnologija
Novi dom za mlade naučnike uskoro počinje da se gradi; foto: Flickr; Vincent LaConte

Novi dom za mlade naučnike trebalo bi da počne da se gradi u Nišu za dve nedelje, jer je gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio da će 21. novembra biti postavljen kamen temeljac. Rok da se izgradi Naučno-tehnološki park je godinu i dva meseca, dodaje, a investicija vredi 1,8 milijardi dinara.

Prvi korak ka izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Nišu kome se mladi naučnici nadaju već godinama napravljen je pre godinu dana, kada je otvoren Start-ap centar na Elektronskom fakultetu. Moraće da se strpe još 430 dana, jer je gradonačelnik Bulatović najavio da je to rok da se izgradi park na Gradskom polju.

Kamen temeljac planiran je za 21. novembar u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Ane Brnabić - najavljuje Bulatović.

Ova vredna i važna investicija za Niš je i jedna od tema Foruma naprednih tehnologija koji se narednih dana održava u Oficirskom domu, kaže načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Ranđelović, a praviće se planovi kako da ga osim naučnika i kompanije što bolje iskoriste.

Imamo tih nekih godinu i po dana do završetka izgradnje da praktično definišemo načine na koji ćemo taj Naučno-tehnološki park iskoristiti da pomogne start-ap kompanijama, na koji način postojećim kompanijama koje posluju u oblasti naprednih tehnologija, na koji način će moći da ga iskoriste uspešne kompanije iz drugih industrija, a na koji način mi možemo iskoristiti taj Naučno-tehnološki park da preko njega motivišemo strane investitore da u Nišu otvaraju i istraživačka i razvojna odeljenja - priča Ranđelović.

Podsetimo, ideja stara skoro 10 godina, izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu, postala je realnija krajem prošle godine, kada su potpisani ugovori o izgradnji. Ranije je najavljeno da će novi dom za mlade naučnike biti završen do kraja 2019. godine, a čekalo se odobrenje Evropske investicione banke za početak izgradnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    19:50 // 7. 11. 2018.

    Predlažem da "gradska vlada" izlije JEDAN kamen temeljac i samo da ga šetaju po Nišu , bez zakopavanja tj. "rukopoloženja" !

  • Pera

    00:13 // 7. 11. 2018.

    Slazem se za studentski dom. Da bi neko radio u tom parku mora prvo da zavrsi fakultet. Za to su potrebni uslovi, izmedju ostalog i mesto za stanovanje. N3zavrsen dom je gora situacija od toga da ga nisu ni poceli. Zamislite da se i sa Parkom krene, pa se nesto zastane. Sta onda?

  • Срба

    19:31 // 6. 11. 2018.

    Млого смо, бре, паметни. Ће процветамо!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: