Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 11. 1. 2016.

| Ekonomija

Za gradonačelnika Niša izveštaj DRI nije negativan

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic
Perišić: Izveštaj je dobar; foto: JV arhiva

Iako su državni revizori utvrdili da je tokom 2014. godine nenamenski potrošeno oko 1,6 milijardi iz budžeta Niša, gradonačelnik Zoran Perišić kaže da “izveštaj nije negativan, jer nosi u sebi pozitivnu ocenu”.

Gradonačelnik Niša kaže da je on sam pozvao revizore da iskontrolišu budžet i poslovanje u 2014. godini i da je izveštaj u suštini dobar.

Izveštaj je u celosti dobar i nema povlačenja nikakvih krivičnih prijava. Za mene kao najodgovornijeg čoveka za izvršenje gradskog budžeta nema prijava. Radi se o stvarima koje se mogu ispraviti. One iz izveštaja iz 2010. smo ispravili i sada je na nama da ispravimo i ove iz 2014. godine kojih ima - rekao je Perišić.

On kaže i da je deo izveštaja koji se odnosi na nenamensko trošenje novca već ispravljen.

Jedna od najkrupnijih stvari koja je registrovana je da na kraju 2014. godine na računu grada nije bilo namenskih sredstava. Ipak, ta sredstva nisu bila potrošena, nalazila su se na posebnom gradskom računu i ove godine smo to ispravili. Ta sredstva postoje na računu i 31. decembra bilo je 117 miliona dinara - rekao je Perišić.

Tokom šestomesečne provere budžeta, kako kaže Perišić, bilo je nekoliko sastanaka sa revizorima, a oni su se uglavnom žalili na nesaradnju sa načelnicima uprava i direktorima.

Podsetimo, u izveštaju Državne revizorske institucije piše da je tokom 2014. bilo protivzakonitog uvećanja plata, ugovora bez preciznih vrednosti, neraspisivanja javnih nabavki i nenamenskoog trošenja novca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cunami

    17:22 // 13. 1. 2016.

    Ni cunami nije ravan ovoj gradskoj vlasti jer posle cunamija nešto i ostane !

  • sale

    19:58 // 12. 1. 2016.

    Naprednjaci ako jos malo ostanu na vlasti i to malo sto je ostalo od drzave ima da upropaste.

  • O.Dančetović

    19:46 // 12. 1. 2016.

    Treba "opravdati" zasto se nacelnici nekih uprava i direktori JP koji su direktno odgovorni za ova dela nikako ne smenjuju,a pre-zreli su za smenu, pa se izvestaj DRI tumaci pozitivno. "Smejem se, a plakao bi..."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: