Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 11. 1. 2024.

| Ekonomija

Za kvalitetnije vodosnabdevanje dela Kuršumlije 12,3 miliona dinara

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
radovi vodovod
Završni radovi u Ulici dr Melgarda u Kuršumliji; Foto: Opština Kuršumlija

Kako bi u delu Kuršumlije poboljšali vodovodnu infrastrukturu, a samim tim i kvalitet pijaće vode koju koriste građani Ulice dr Melgarda, Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je radove u iznosu od 9,8 miliona dinara. Ukupna vrednost projekta je 12.304.415 dinara bez PDV-a od čega učešće Opštine Kuršumlija 2.460.883 dinara, dok ostatak daje Ministarstvo.

Prema rečima nadležnih u Kuršumliji, izgradnjom nove infrastrukture poboljšaće se vodosnabdevanje celog naselja pitkom vodom, a ujedno i smanjiti dosadašnje havarije na postojećem cevovodu. đerlek i čarapić Đerlek i Čarapić obišli radove u Kuršumliji; Foto: Miloš Perić

Ovim novcem Ministarstva sufinansirani su infrastrukturni radovi na vodovodnoj mreži u Ulici dr Melgarda čime će se nekoliko stotina direktnih korisnika iz tog dela grada dobiti kvalitetnije vodosnabdevanje. Građevinske radove i realizaciju kompletnog projekta završilo je JPKD "Toplica“ iz Kuršumlije - kažu u lokalnoj samoupravi.

Projekat obuhvata izgradnju primarnog cevovoda od polietilenske cevi 110 mm u ukupnoj dužini od 928 m kao i rekonstrukciju 52 priljučka korisnicima i priključenje na nov sistem vodosnabdevanja.

Sa primarnog cevovoda prečnika 110 mm izgradiće se četiri podzemna hidranta sa instaliranjem za protiv požarnu zaštitu stambenih objekata.

U lokalnoj samoupravi kažu da su radovi završeni u predviđenom roku, uz najavu da će država preko nadležnih ministarstava nastaviti da ulaže u Kuršumliju, kao i čitavom Topličkom okrugu, a tokom jučerašnjeg dana radove je obišao Edin Đerlek, ministar za ravnomerni regionalni razvoj i Vojimir Čarapić, predsednik Privremenog organa Kuršumlije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: