Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 1. 12. 2023.

| Ekonomija

Za nameštaj u kasarni "Filip Kljajić" u Nišu Ministarstvo plaća preko 23 miliona dinara

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kasarna filip kljajic, sud, foto jelena misic
Stiže novi nameštaj; foto: Jelena Mišić

Za kancelarijske stolove različitih namena, pult za davanje iskaza, kuhinjske elemente, ergonomske fotelje, garniture, stolice i klupe za posetioce, stranke i publiku u sudnicama koji će biti u novoj palati pravde u Nišu, nekadašnjoj kasarni “Filip Kljajić” na Bubnju, Ministarstvo pravde platiće 23,7 miliona dinara sa PDV-om beogradskoj firmi Gaj-inženjering i opremanje.

dragana sotirovski i maja popovic, foto jelena misic Objekat nedavno obišla ministarka; foto: Jelena Mišić Nedavno je ovaj objekat obišla minustarka pravde Maja Popović koja je rekla da su u toku završni radovi na adaptaciji zgrade gde će, posle Prekršajnog suda i Višeg javnog tužilaštva, biti preseljeni ostali pravosudni organi.

18. oktobra ove godine raspisana je javna nabavka za opremanje nameštajem ovog objekta, a izabran je i izvođač radova. Procenjena vrednost je bila 30.300.000 dinara, a na tender su se javili tri ponuđača sa mnogo nižim ponudama. Najpovoljnija ponuda od 23.738.486,40 sa PDV-om bila je firme Gaj-inženjering i opremanje DOO iz Beograda. Firma postoji od 2002. godine i ima 66 zaposlenih, prema podacima APR-a.

fotelje, foto printscreen Egonomska i visoko ergonomska fotelja; foto: printscreen, Portal javnih nabavki U dokumentaciji na Portalu javnih nabavki navodi se da je za Privredni sud od "nameštaja za pisanje" potrebno 6 stolova u velikim sudnicama za Sudsko veće, 12 za tužbu i odbranu, 6 u sudnicama za zapisničare i dva radna stola za sudnicu.

Radni stolovi u kabinet sudnicama treba da budu sa fiokarima i da ih ima 42, a potrebno je još 30 radnih stova sa fikarom u pisarnici i ostalim kancelarijama, dva stola sa fiokarima za sekretarice i okrugli sto za sastanke.

Što se tiče mesta za sedenje, dokumentacijom je predviđeno 7 visoko ergonomskih fotelja za sudije i 14 ergonomskih fotelja za sudsko veće, 6 radnih stolica za zapisničare, 86 stolica za posetioce u crnoj ili boji jasena. Takođe, treba još 15 visoko ergonomskih fotelja u crnoj boji za sudije u kabinetima i 46 radnih stolica za zapisničare i službenike.

radni sto kod predsednika suda, foto printscreen Radni sto kod predsednika suda; foto: printscreen, Portal javnih nabavki Za posetioce sudnice i sala predviđeno je da se kupi 105 stolica crne boje sa rukonaslonima.

Posebne su želje za kabinet predsednika suda gde je potreban jedan radni sto iz dve celine sa radnom pločim u boji slonove kosti i sa tri fioke i dve zatvorene police, plakar za odlaganje dokumentacije, tri niska plakara za dokumentaciju potom sto za sastanke, klub sto za posetioce predsednika suda i garnitura koja se sastoji od dvoseda i dve fotelje.

Konstrukcija sofa je od bukovog masiva. Boja drvenih nogara je jasen. Materijal za tapaciranje je tekstil ili eko koža koža u boji koju odredi investitor. Sofe treba da budu u kvalitetu ekvivalentno proizvodima Union drva KVATRO 1 I 2. komplet - navodi se u opisu garniture.

Od takozvanog nameštaja za odlaganje potrebno je 67 različitih plakara za odlaganje dokumentacije i 4 rokovnik-pisarnice.

Šest pultova za davanje iskaza treba da budu napravljeni od univera sa radnom pločom

Za Prekršajni sud, koji je već preseljen ovde, potrebno je dosta manje nameštaja.

Za sudnice je potrebno: četiri stola za sudsko veće, dva za zapisničare, dva pulta za davanje iskaza, dve visoko ergonomske fotelje za sudije, četiri ergonomske fotelje za članove Sudskog veća, dve radne stolice za zapisničare, 12 stolica za odbranu i tužioca i 34 stolice za posetioce.

sto za sastanke kod predsednika, foto printscreen Sto za sastanke kod predsednika suda; foto: printscreen, Portal javnih nabavki Dalje, Prekršajnom sudu za kabinet-sudnice treba 15 radnih stolova sa fiokarima i 34 radna stola, zatim 44 radna stola za pisarnicu i kancelarije, dva stola za sekretarice, jedan okrugli sto za sastanke, 18 visoko ergonomske fotelje za sudije u sudnicama, dve ergonomske fotelje za sekretarice, 48 radnih stolova za zapisničare i zaposlene, 119 stolica za posetioce, 109 plakara za odlaganje dokumentacije, 6 niskih plakara za dokumentaciju.

Kod predsednika Prekršajnog suda treba jedan radni sto, jedan sto za sastanke, klub-sto, tri niska plakara za dokumentaciju i garnitura koja se sastoji od dvoseda i dve fotelje.

Upravni sud - dva radna stola, 9 radnih stolova u kabinet sudnicama, dva stola za sekretarice, okrugli sto za sastanke, jedan sto za zapisničara, jedan pult za davanje iskaza, pet visoko ergonomskih fotelja za sudije i predsednika suda, dve ergonomske fotelje za sekretarice, 45 stolica za posetioce, 4 stolice za zapisničare, 32 stolice za publiku u sudnicama, 15 plakara za odlaganje dokumentacije i dva niska plakara za dokumentaciju kod sekretarica.

Za kabinet predsednika Upravnog suda treba, kao i za njegove kolege u drugim sudovima - radni sto, sto za sastanke, klub-sto, garnitura i dva niska plakara za dokumentaciju.

Za režiju pravosudne straže - 10 stolova, 10 stolica, 8 stolica za posetioce, 8 plakara i dva ormana za ključeve.

Planirano je da u holovima sudova bude 25 klupa sa tri sedišta i 13 klupa sa četiri sedišta, a čajnoj kuhinji potrebni su kuhinjski elementi u bojama jasena i slonove kosti.

Na kraju, u nabavci se navodi da je potrebno i šest klupa za okrivljene u velikim sudnicama, izrađene od čeličnih kutijastih profila.

Podsetimo, ukupna površina stare Zgrade inžinjerijske kasarne “Filip Kljajić” je 9.700 kvadrata, tu bi trebalo da radi 320 zaposlenih, a njena adaptacija u palatu pravde traje oko četiri godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    21:43 // 1. 12. 2023.

    Odoše naše pare za nerad...Bruka!

  • Falkone

    18:52 // 1. 12. 2023.

    Pa šta ? Naravno da će sve ovo da kupe, treba sud da se opremi. Neće valjda da kupuju baštovanske stolove i stolice.

  • Mike

    13:09 // 1. 12. 2023.

    Treba imati predstavu o tome koliki je to objekat i da ce u tom objektu biti smesteni svi sudovi na jednom mestu. I treba da se zna da je to jedinstven objekat u svetu, zgrada ima prozora koliko ima dana u godini.

    • Auttrikter

      16:14 // 2. 12. 2023.

      To nije razlog da se gnjaca u blatu, kod glavne kapije ! Ove dve su namerno izbegle taj ulaz ! Sirote sluzbenice ,sa stiklicama, imaju problem !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: