Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 27. 12. 2023.

| Ekonomija

Za opremanje nove zgrade niškog aerodroma raspisan tender vredan pola milijarde dinara

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
aerodrom nova zgrada
Plan je da ovako izgleda zgrada; foto: Ministarstvo saobraćaja

Nova terminalna zgrada niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" već je skoro završena, a kako bi se ona i opremila "Aerodromi Srbije" su raspisali javnu nabavku telekomunikacione opreme i sistema, čija je procenjena vrednost pola milijarde dinara. Kako su nedavno nadležni najavili, očekuje se da nova zgrada bude spremna za putnike krajem leta 2024. godine.

Radovi na izgradnji nove terminalne zgrade počeli su u martu 2022. godine, a kako je tada rečeno, vrednost radova je bila oko 1,57 milijardi dinara.

Kako sada stoji u tenderskoj dokumentaciji, radovi su skoro gotovi.

Imajući u vidu da je jedan deo terminalne zgrade gotovo u potpunosti izgrađen neophodno je njegovo tehničko-tehnološko opremanje kako bi se pustio u rad. Izvođenje radova treba da se obavi tehnološki, fazno tako da ne utiče na funkcionalnost aerodrodroma - navodi se u dokumentaciji.

Tenderom se traži isporuka opreme kao što je sistem računarske mreže, IP telefonije, serverska infrastruktura, sistem tačnog vremena, video-nadzora, kontrole pristupa, javnog razglasa, radio mreže, sistem za integraciju sistema tehničke zaštite, SOS sistem za toalete za osobe sa invaliditetom, sistem evidencije radnog vremena i aerodromski sistemi.

Kako su nedavno najavili i ministar saobraćaja Goran Vesić, kao i direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković terminalna zgrada bi trebalo da bude spremna za putnike krajem leta naredne godine.

Podsetimo, kako je najavljeno, dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži 6 vazduhoplova istovremeno. Imaće 5 izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio mosta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Siky67

    21:45 // 27. 12. 2023.

    Kada novi putnički terminal bude završen, pitanje je da li će biti aviona i putnika.

  • Var tehnolog

    19:01 // 27. 12. 2023.

    Ma,cepaj samo, nema prepreka, zatucani,nepismeni i samozivnici u Nisu, nemaju pojma sta je to ! Jovana Jeremic ih uci zivotu ! Beee,bee !

  • Opremanje za narod...

    18:42 // 27. 12. 2023.

    ...nebeski , kome fali samo da poleti !
    "A, za narod , gospodski - po 3.000.din."!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: