Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 7. 6. 2023.

| Ekonomija

Za podsticaj poljoprivrede u Leskovcu 66,5 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
poljoprivreda Kosta
Leskovačkim poljoprivrednicima 16,5 miliona više nego prošle godine; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Za subvencionisanje poljoprivrednih gazdinstava na konkursu, koji je već raspisan i biće otvoren do 21. juna, Grad Leskovac izvojiće 66,5 miliona dinara, što je za 16,5 miliona više nego u prethodnoj godini.

Stočari, ratari, voćari i vinogradari, kao i svi poljoprivednici koji su kupili nove mašine za obradu zemljišta svoje zahteve, kao i neophodnu dokumentaciju predavaće Odeljenju za razvoj privrede i poljoprivrede ili na šalterima Uslužnog centra.

Najviše novca, kao i prethodnih godina, biće izdvojeno za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju voća, povrća i rasadničku proizvodnju, za šta je planiran iznos od 30 miliona dinara.

Obaveza poljoprivrednika je da dostave da su izmirili porez ka lokalnoj samoupravi, dok je od dokumentacije potrebno dostaviti kopiju važeće lične karte, potvrda o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu, fiskalni računi, kao i garantni list gde je novac utrošen. Na konkurs mogu da ulestvuju svi oni koji su nešto kupovali od 16. septembra 2022. godine pa do dana prijave, a najkasnije do 21. juna, dakle od tog datuma važe svi račini - saopšteno je.

Povraćaj sredstava od 30% do 50% moći će da ostavre i sva gazdinstsva ili udruženja koja budu učestvovala na poljoprivrednim sajmovima. Jedno poljoprivredno gazdinstvo moći će da konkuriše za više mera, ali je maksimalan iznos koji mogu dobiti 100.000 dinara, dok će kod podizanja višegodišnjih zasada maksimalna naknada iznositi 120.000 dinara.

Podsetimo, prošle godine budžet za podsticajna sredstva u poljoprivredi iznosio je 50 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: