Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 21. 9. 2022.

| Ekonomija

Za prvih 6 meseci ostvareni prihodi u budžetu Prokuplja 34,85 odsto

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Usvojen izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 6 meseci; Foto: Lj. M.

U senci dolaska policije kako bi se omogućio početak sednice, ali i odluka o podeli i promeni nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća Hammeum, na poslednjoj 27. Skupštini Prokuplja usvojena je odluka o izvršenju budžeta za prvih 6 meseci ove godine. Ostvareni prihodi u odnosu na planirane u tom periodu iznose 34,85 odsto.

Gradska vlast u Prokuplju je ranije usvojila projektovani budžet za ovu godinu po kome su prihodi i rashodi izjednačeni i iznose po 2.605.916.539 dinara.

Od planiranih prihoda i primanja budžeta Prokuplja za ovu godinu, sredstva iz budžeta Srbije su 2.249.442.471, sredstva iz sopstvenih izvora od 11.736.000 i sredstva iz ostalih prihoda u visini od 344.738.068 dinara. Ukupni prihodi u ovom peridu iznose 829.574.058 od toga je 213.445.148 dinara na ime tekućih namenskih transfera na nivou Grada i to su opredeljena sredstva iz Ministarstva kulture, Ministarstva za rad i novac namenjen za osnovno obrazovanje - obrazložio je Aleksandar Petrović, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije.

Dodaje da su rashodi za pola godine 854.232.644 dinara, od toga tekući rashodi iznose 730.873.012 i rashodi za zgrade i građevinske objekte, mašine i opremu, nematerijalnu imovinu, zalihe robe i zemljište iznose 123.232.644 dinara.

Stanje računa u budžetskoj kasi Prokuplja, prema rečima Petrovića, na dan 30. jun ove godine iznosilo je 123.666.852 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: