Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 20. 2. 2023.

| Ekonomija

Za rekonstrukciju Dečijeg dispanzera u Leskovcu 650 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Dečiji dispanzer Leskovac
Rekonsrukcija se čeka već godinama; foto: M. M.

Iako se već godinama unazad najavljuje rekonstrukcija zgrade Delijeg dispanzera u Leskovcu, po rečima načelnika Odeljenja za javne nabavke Zorana Novakovića, očekuje se da u narednim danima Ministarstvo za javna ulaganja odobri saglasnost za pokretanje nabavke. Vrednost radova procenjena je na 650 miliona dinara, a u tekućoj godini očekuje se i završetak projekta kanalizacione mreže za 16 naseljenih mesta, što će koštati 2,5 milijarde dinara.

Tokom 2022. godine Odeljenje za javne nabavke je sprovelo 132 nabavke, dok se, kako je najavljeno, očekuje da taj broj u ovoj godini bude poprilično uvećan. Među najvažnijim projektima koji moraju da prođu prethodnu proceduru kako bi radovi mogli da počnu, nalazi se i Dečiji dispanzer.

Iako se njegova rekonstrukcija i dogradnja čeka već godinama, iz Odeljenja za javne nabavke očekuju da tokom nedelje dobiju saglasnost resornog ministarstva za pokretanje projekta vrednog 650 miliona dinara.

Ono što znam da Kancelarija za javna ulaganja radi konkursnu dokumentaciju, skoro je završen predračun i projekat. Rekonstrukcija cele zgrade će biti rađena, bila je najavljena i dogradnja, nisam siguran da li je taj projekat važeći, ali se nadamo da ćemo do kraja nedelje dobiti saglasnost i da možemo da krenemo u realizaciju - rekao je Novaković.

Goran Cvetanović Problem naći adekvatan prostor tokom radova; foto: M. M.Da se rekonstrukcija Dečijeg dispanzera dugo čeka priznao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je, kao problem zašto to do sada nije urađeno, istakao činjenicu da je neophodno naći adekvatan proostor tokom renoviranja.

Radimo trenutno rekonstrukciju Bolnice i tamo je mnogo lakše jer se od jednog odeljenja prave dva, spajaju se i tako dalje. U Dečijem dispanzeru će biti veliki problem jer ne možemo da nađemo adekvatan prostor za izmeštanje. Tu morate da imate sve aparate i labaratoriju i još lečite decu. Mi tražimo alternativu, mora da se vodi računa o svemu, prema planu i programu to je tekuća godina - rekao je Cvetanović.


Završetak kanalizacione mreže do septembra

16 naseljenih mesta u okolini Leskovca i dalje čeka na kanalizacionu mrežu, a prošle godine za nastavak gradnje odobreno još 17,6 miliona dinara. S obzirom na to da u tom projektu učestvuje i Vlada Kraljevine Holandije, on mora biti završen do kraja sepetmbra, kada ističe rok. Fabrika otpadnih voda Le Projekat mora biti završen do karaj septembra; foto: M. M.

Dokumentacija za tehničkog konsiltatnta je završena, Ministarstvo za zaštitu životne sredine treba da nam je dostavi ovih dana. Po završetku tog tendera idemo na odabir ponuđača za izbođenje radova što je 2,5 milijarde dinara - kaže Novaković.

On je dodao i da se tokom 2023. godine očekuje početak radova na rekonstrukciji škole u Predejanu u vrednosti od 420 miliona dinara, zatim rekonstrukcija Osmospratnice, vrtića u Grdelici i Bratmilovcu, kao i završetak spoljnih radova na hramu Svetog Simeona u naselju Dubočica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: